15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Scott Jamieson hurjana Portugalissa

Alvaro Quiros on matkalla kohden parempia aikoja ja menestystä. Portugalissa hänellä on mahdollisuus ansaita paikka ET:N päätöskisaan, jonka hän voitti 2008.Kuva All Over Press.

Scott Jamiesonin toinen lyönti 18:lla , joka oli kierroksen 58. meni varsin läheltä lippua neljä metriä pitkäksi ja griinin ulkopuolelle. Chippi taipui niukasti ohi, tulokseksi tuli 60.Kuva All Over Press

Scott Jamiesonin toinen lyönti 18:lla , joka oli kierroksen 58. meni varsin läheltä lippua neljä metriä pitkäksi ja griinin ulkopuolelle. Chippi taipui niukasti ohi, tulokseksi tuli 60.Kuva All Over Press

Kuluvan kauden ensimmäisen European Tourin kisan Etelä-Afrikassa voittanut Scott Jamieson nousi kaukaa kärjen takaa voitontavoittelijoiden joukkoon Victoria Golf Coursella Vilamourassa. Skotti teki uudeksi kenttäennätykseksi 60, 11 alle parin. Vaikka kolmannenkin päivän tulostaso oli kova, toiseksi paras tulos oli neljä lyöntiä heikompi.

Jamieson on pelannut hienon kauden, ennen Portugalin kisaa sijaluku rahalistalla on 27. Portugal Mastersia johtaa Paul Waring tuloksella 16 alle. 2-3 lyönnin päässä hänestä on peräti seitsemän pelaajaa, näiden joukossa Jamieson, Alvaro Quiros sekä kovakuntoinen Jamie Donaldson.

Jamie Donaldsonilla ensimmäisen ET-voiton saavuttaminen kesti yli kymmenen vuotta kortin saamisesta. Reilu vuosi avausvoiton jälkeen tavoittelee kolmattaan Algarvasssa. Kuva All Over Press

Jamie Donaldsonilla ensimmäisen ET-voiton saavuttaminen kesti yli kymmenen vuotta kortin saamisesta. Reilu vuosi avausvoiton jälkeen tavoittelee kolmattaan Algarvasssa. Kuva All Over Press

Donaldson oli kauden 2001 tähti Challenge Tourila. Hän voitti kahdesti ansaitsi lähes 100.000 euroa. Nousu ET:n huipulle vaati pidemmän kaavan. Vaikka walesilainen pelasi kohtuullisia vuosia, voitot väistivät miestä. Ensimmäisen ykköstilansa hän saavutti kesällä 2012 Irlannissa, toinen tuli kauden 2013 alussa Abu Dhabissa. Jamieson on uransa huipulla ja maailmanlistalla jo 44. Mikäli hän nousee voittoon sunnuntaina, varmistuu käytännössä paikka kauden 2014 kaikkiin majoreihin jo lokakuussa.

2.pv

Portugal Mastersin kärjessä on totutun tasaista ja tulostaso kova. David Lynn johtaa yhdessä Paul Waringin ja Hennie Otton kanssa tuloksella 12 alle.

Victoria Golf Course Algarvessa ei pelaajia kovin rankalla kädellä pelaajia erottele, väylillä on tilaa suurimmat ratkaisut tapahtuvat tavalliistakin enemmän viheriöillä. Voittotulos on ollut viimeisen viiden kerran aikana 19,8 alle parin.

Portugalilaispelaajia ei kärkipäässä ole, mutta naapurimaasta Espanjasta maahan muuttanut Alvaro Quiros menee lähes sellaisesta. Quiros voitti Portugal Mastesrsin 2008, ykköstiloja Tourilta on kaikkiaan kuusi.

”Tämä paikka ja kenttä ovat olleet minulle hyvin tärkeitä siitä asti, kun tulin tänne ensmmäisen kerran,” totesti Quiros avauspäivän jälkeen. Tuolloin hän pelasi toisen yhdeksikön tulokseen 29.

Kausi 2011 päättyi hänen osaltaan upeaan Dubai World Championshipin voittoon. Tämän myötä hän oli World Rankingilla 21. ja asiantuntijoiden papereissa Quiros kuului tulevaisuuden supertähtiin. Mielenkiintoa on lisännyt Quirosin filmitähtiimäinen ulkonäkö sekä draivien pituus. Hän on voittanut kolmasti ET:n draivitilaston.

Rannevamma keskeytti nousukiidon ja vei hänet loppuvuodesta 2012 kuukausiksi kentän laidalle. Quiros on päässyt loppuvuodesta tuloskuntoon, joka hyvinkin voi nostaa hänet jo Algarvessa voittoon. Eroa kärkeen on kaksi lyöntiä.

<a href=Mikko Korhonen on ison mahdollisuuden edessä Australiassa. Kuva: All Over Press" align="left" src="/wp-content/uploads/2013/10/13042620242429.jpg" width="209">

Mikko Korhonen on ison mahdollisuuden edessä Australiassa. Kuva: All Over Press

Ykköstilan Quiros käytännössä tarvitsisikin päästäkseen Dubain finaalikikisaan, johon otetaan rahalistan 60 parasta.

Portugalin voittaja kuittaa 333.000 euroa, Quirosilla on saldonaan kauden aiemmista 235.000.

Mikko Korhonen jäi kategoriallaan niukasti ulos kisan osanottajalistalta. Hän on 123., ansioita 181.656 euroa. Portugalin kisassa pääsi jatkoon kahdeksan sellaista pelaajaa jotka ovat sijalukujeun 112-130 välissä. Vahvan kortin seuraavalle kaudelle saa tämänhetkisen arvion mukaan 114 ensimmäistä kun listalta poistetaan siellä nyt olevat pelaajat, joiden kisojen määrä ei ole riittävä.

114:n ansaitsema rahamäärä on nyt 205.000 euroa. Portugalin ja Australian kisat ovat jäljellä. Korhosen on ansaittava 35-40.000 euroa Australiassa yltääkseen rajan oikealle puolelle.

Kahdeksas tila tuottaa noin 35.000 euroa, joten Perthin kisassa Mikko Korhonen on kovan paikan edessä. Yksikään suomalaispelaajaa Mikko Ilosta lukuunottamatta ei ole kyennyt uusimaan korttia rahalistan kautta seuraavalle vuodelle.

Perth International-kilpailuun mahtuu mukaan myös Peter Erofejeff, joka joutuu European Tourin toiseen karsintavaiheeseen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje