Scott haluaa revanssin Australian avoimissa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Australasia

Scott haluaa revanssin Australian avoimissa

Adam Scott uhkui menestyshaluja Australian Openin aattona. Kuva: Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Maailmanlistan kolmonen Adam Scott myöntää, että hänen viimevuotinen niukka tappionsa Australian avoimissa hiertää vieläkin mieltä. Hän johti kilpailua lyönnillä ennen viimeistä reikää, mutta sortui 18:lla bogiin. Kun Rory McIlroy onnistui päättämään urakkansa birdieen, ei kisassa tarvittu edes uusintaa.

Stonehaven Cupin menettämisen ohella tappio McIlroylle vei tuolloin Scottin mahdollisuudet himoittuun Triple Crowniin, joka käsittää Australian Openin lisäksi Australian Mastersin ja Australian PGA Championshipin. Kaksi jälkimmäistä hän onnistui voittamaan kaudella 2013.

”Tein sen minkä pystyin, mutta Rory pelasi loistavasti finaalikierroksella”, Scott sanoi lehdistötilaisuudessa keskiviikkona. ”Minulla oli mahdollisuus sulkea ovi, mutta jätin sen raolleen. Niin ei pidä tehdä, kun pelataan maailman parhaita pelaajia vastaan.”

Scott menetti tällä viikolla maailmanlistan kakkospaikkansa Dubaissa voittaneelle Henrik Stensonille, mutta on täynnä odotuksia torstaina käynnistyvän kisan suhteen. Australian Golf Clubin kentän pitäisi myös sopia hyvin hänen kaltaisilleen pitkälyöntiselle pelaajalle.

Australian avointen kiertopalkinto päätyi vuosi sitten <a href=Rory McIlroyn käsiin. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/11/14112614084621.jpg" width="505">

Australian avointen kiertopalkinto päätyi vuosi sitten Rory McIlroyn käsiin. Kuva: Getty Images

Kahdessa aikaisemmassa kisassaan, HSBC Champions –turnauksessa ja Australian Mastersissa, Scott osoitti hyvää virettä. Kiinassa 12. sijoittunut aussi taisteli Melbournessa tiukasti voitosta, mutta sai tyytyä jaettuun kakkostilaan kahden muun pelaajan kanssa.

”Valmistautuminen tulevaan kilpailuun on sujunut hyvin. Olin Melbournessa voiton syrjässä kiinni, mutta sen lähemmäksi en päässyt. Pelini sujuu tällä hetkellä kuten pitääkin, mutta Sydneyn kisan suhteen en halua ajatella liian pitkälle. Edessä on monta lyöntiä ja kantoa kaskessa ennen sunnuntai-iltapäivää.”

”Tavoitteeni ovat samanlaiset kuin kaikissa turnauksissa. Aion pelata sen verran hyvin, että saatan taistella päätöspäivänä voitosta.”

Scott on testannut useampaa caddieta sen jälkeen, kun hänen pitkäaikainen bäginkantajansa, SteveWilliams, ilmoitti lopettavansa kokopäivätoimiset työt. Sydneyssä hänen aisaparinaan toimii Thorbjörn Olesenilta lainassa oleva Mike Kerr. Zimbabwelainen on työskennellyt aiemmin myös Lee Westwoodin, Miguel Angel Jimenezin ja Ernie Elsin caddiena.

Adam Scottilla on edessään uuden caddien palkkaaminen, kun Steve Williams vetäytyi tehtävistään syyskuussa. Kuva: Getty Images

Adam Scottilla on edessään uuden caddien palkkaaminen, kun Steve Williams vetäytyi tehtävistään syyskuussa. Kuva: Getty Images

Vuoden 2003 Masters-voittaja ei aio pitää kiirettä uuden caddien pestaamisen kanssa. Hän kertoo, että Williams tuntuu juuri tällä hetkellä korvaamattomalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”En varsinaisesti aio korvata häntä kenelläkään toisella, katson tätä ratkaisua toisesta näkökulmasta. Tärkeintä on, että muodostamme uuden caddien kanssa hyvän tiimin. Lisäksi hänen persoonansa on oltava sellainen, että hän tulee kaikkien ympärilläni olevien ihmisten kanssa toimeen.”

Scottin ja McIlroyn lisäksi muita menestysehdokkaita Australian avoimissa ovat mm. USA:n JordanSpieth jaZimbabwen Brendon De Jonge. Kotiyleisön suosikkien joukkoon kuuluvat myös Richard Green, Stuart Appleby, Marcus Fraser, Matthew Jones, Brett Rumford ja John Senden.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje