Scott askeleen päässä ”Triple Crownista” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Australasia

Scott askeleen päässä "Triple Crownista"

Adam Scott karkasi Rory McIlroysta neljän lyönnin päähän ennen finaalikierrosta. Kuva: All Over Press

Lyhyt putti viimeisellä reiällä ei tehnyt tiukkaa Adam Scottille (-16), joka upotti kolmannen kierroksen päätteeksi päivän kuudennen birdiensä. Joukkoon mahtui myös kaksi bogia, ja näin Scott sai tuloksekseen 68 lyöntiä. Kaksinkertainen major-voittaja Rory McIlroy on käytännössä ainoa, joka voi vielä uhata Scottin voittoa Australian Openissa. Tehtävä finaalikierroksella on kuitenkin hankala, sillä tuloksen 70 pelannut pohjoisirlantilainen on jäänyt Scottista neljän lyönnin päähän.

”Lähipelini on tällä hetkellä hyvää, myös putin ja silmien yhteistyö on toiminut tällä viikolla”, Scott sanoi.

Kotimaansa suurimmalla golfsankarilla on nyt mainio tilaisuus viedä nimiinsä koko ”Triple Crown”, johon kuuluvat Australian Openin lisäksi Australian PGA Championship ja Australian Masters. Scott voitti kaksi viimeksi mainittua kisaa neljän ja kahden lyönnin marginaalilla. ”Triple Crownin” on aiemmin pystynyt voittamaan vain Robert Allenby vuonna 2005.

Scottille mahdollinen voitto sunnuntaina olisi jo kauden viides; se toisi hänet ykköstilojen määrässä tasoihin Tiger Woodsin kanssa.

”Olen innoissani tästä mahdollisuudesta, mutta 18 reiän aikana ehtii tapahtua paljon. Vastaavissa tilanteissa olen sekä voittanut että hävinnyt turnauksia, joten voin vain pelata niin päättäväisesti kuin mahdollista”, Scott sanoi.

”Luulen että pelaaja, joka eniten haluaa voittoa, sen myös tulee saamaan.”
McIlroy myönsi, että Scottin saavuttaminen finaalikierroksella on vaikea tehtävä: ”Tänään tuuli kovaa, eikä Adamin perässä ollut helppoa pysyä. Missasin muutaman lyönnin, mikä merkitsee että olen nyt neljä perässä. Yritän saada huomenna vahvan alun kierrokselle, ja sitä kautta tavoittaa hänen etumatkansa.”

McIlroylle kausi on ollut tuskien taivalta, sillä hänellä ei ole plakkarissaan yhtään voittoa. Maailman entinen ykkönen pelaa viimeisen turnauksensa tämän kalenterivuoden puolella Tiger Woodsin isännöimässä World Challengessa. Turnaus käynnistyy torstaina.

Australialaistrio Matthew Jones, Richard Green ja Max McCardle jakaa kolmatta sijaa kokonaistilanteessa kahdeksan alle. World Cupin voittanut Jason Day teki viisi birdietä kuudella viimeisellä reiällä, mutta 10. sijaa jakava pelaaja on jäänyt kärjestä jo kymmenen lyöntiä.

Marko Kuivasaari 30.11. klo 9.25

McIlroy nousi Scottin varjoksi Sydneyssa

Rory McIlroy (-10) on Australian Openissa Adam Scottin (-12) ykköshaastaja viikonloppuna.

Rory McIlroy teki järjestäjille ja yleisölle suuren palveluksen pelaamalla perjantain ihanteellisissa olosuhteissa aamulla tuloksen 65. Samalla hän nousi tuloslistalla raketin tavoin toiseksi ja Adam Scottin pelikaveriksi lauantain kierrokselle.

”Olimme hieman onnekkaita päästessämme aamulla pelaamaan tyynessä kelissä odotetun tuullisen päivän sijaan. Pelasin hyvin ja sain putteja sisään. Torstain kierroksella olin jo hieman turhautunut, kunnes loppuvaiheilla upotin kolme puttia. Perjantain kierroksella muutin hieman rutiinejani, luin puttien linjoja normaalia enemmän linjan takaa, joka toimi”, McIlroy kertasi päiväänsä.

Pohjois-Irlantilainen teki päivän mittaan yhdeksän birdietä ja kaksi bogeyta. Torstaina kymmenen birdietä upottanut Adam Scott sortui epätasaisuuteensa. Birdien määrä (7) oli hyvä, kolmen bogeyn ja tuplan myötä tulos oli kahdeksan lyöntiä heikompi kuin torstaina (62-70).

Luvassa on siis viikonlopulle todellinen titaanien taisto. Scottin ja McIlroyn takana vaanivat lyönnin välein rutinoituneet Richard Green (-9) ja Matthew Jones (-8).

TT

ENNAKKO:

Greg Norman vuodelta 1996 , käsissä Australian Openin voittopokaali.Kuva All Over Press

Greg Norman vuodelta 1996 , käsissä Australian Openin voittopokaali.Kuva All Over Press

Australian Open on yksi maailman vanhimmista Openeista . Vuosikymmeniä se oli yksi arvostetuimmista kisoista USA:n ulkopuolella. Gary Playerin nimi on voittokannussa seitsemän kertaa, Jack Nicklauksen kuusi. Aussien suurin tähti Greg Norman juhli omiensa keskellä viidesti.

Viimeisten 20 vuoden aikana Australian Open on kuihtunut isäntämaan pelaajien omaksi taistelutantereeksi. Tämän jakson aikana ulkomaalaisista voittajien listalta löytyvät vain Tim Clarkin, Brad Faxonin ja Lee Westwoodin nimet.

Edelliskaudella seniori-ikäinen Peter Senior pisti suurena yllättäjänä nuoremmat ruotuun.Tämän kertaisesa, Royal Sydney Golf Clubilla pelattavassa kilpailussa odotetaan Adam Scottin ja Jason Dayn välistä taistoa. Parivaljakko voitti edellisviikolla World Cupin, Day henkilökohtaisen sarjan.

Scottille jäi hampaankoloon, kolmas sijakin oli kunniakas saavutus, hän teki avauskierroksella yhden viisi yli reiän joka laski Dayn karkuun. Maailmanlistan kakkonen ehti edellisillä viikoilla jo voittaa Australian muut suurkisat, PGA Championshipin ja Mastersin. Australian Openin ykköstila Scottilla on vuodelta 2009.

”Kenttä on hyvässä kunnosa. Se vaatii hyvää, monipuolista lyömistä. Varsinkin avauksissa on oltava tarkkana, tilaa on paikoitellen erittäin vähän. Olen hyvässä kunnossa ja haluan voittaa vielä kolmannenkin Australian suurkilpailun samalla kaudella”, huhtikuussa Mastersin voittanut Scott kertoi keskiviikkona pelattuaan pro-amin.

<a href=Rory McIlroy pelaa kaksi ensimmäistä päivää itseään 30 vuotta vanhemman viimevuotisen voittajan Peter Seniorin kanssa.Kuva ALL Over Press">

Rory McIlroy pelaa kaksi ensimmäistä päivää itseään 30 vuotta vanhemman viimevuotisen voittajan Peter Seniorin kanssa.Kuva ALL Over Press

Rory McIlroyn edellisestä voitosta on vuosi ja yksi viikko päälle. Koko kauden alle kykyjensä pelannut McIlroy on nostanut päätään viimeisen kuukauden aikana. Neljässä kisassa hän on ollut kolmasti kuuden joukossa. Korean avoimissa sijoitus oli toinen, Kiinassa kuudes ja Dubaissa viides. tel

Kauden suurkilpailuissa McIlroy floppasi raskaasti. Maailmanlistan ykkösenä kauteen lähtenyt pohjois-irlantilainen sai vain PGA Championshipissa ”kelvollisen” sijoituksen aikaan oltuaan kahdeksasa.

Euroopan mantereella Rory McIlroy pelasi BMW PGA Championshipissa, Irish Openissa ja Open Championshipissa. Näissä kaikissa hän missasi cutin. Ehkä Australian Open Sydneyssa on se kisa, jossa edellisviikolla Niken tuotelanseerauksisssa USA:ssa ahertanut McIlroy saa palaset kohdalleen ja palaa voittokantaan?

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje