Saunders sai kortin PGA Tourille - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Saunders sai kortin PGA Tourille

Sam Saunders haluaa pelata menestyksekkään uran PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Sam Saunders tienasi sunnuntaina PGA Tourin pelioikeuden kaudelle 2014-2015 sijoittumalla Web.com Tourin finaalien päätösturnauksessa seitsemänneksi. 27-vuotias Saunders on golflegenda Arnold Palmerin nuorimman tyttären poika.

Orlandosta kotoisin oleva Saunders skippasi opintonsa yliopistossa ryhtyäkseen ammattilaiseksi vuonna 2009. Hän on saanut urallaan 22 sponsorin kutsua PGA Tourin kisoihin; näissä jatkopaikka on irronnut kahdeksan kertaa. Paras saavutus on Pebble Beachin turnauksen 15:s tila vuodelta 2011.

”Luonnollisesti on ollut apua, että isoisäni on Palmer. Mutta haluan tulla hyväksi pelaajaksi omilla avuillani”, Saunders sanoi. ”Tietysti olisi hienoa pelata kuten hän, mutta tavoitteeni on vakiinnuttaa paikka PGA Tourilla, ja pelata pitkä menestyksekäs ura.”

Viikonvaihteessa oli jaossa 50 korttia pääkiertueelle, joista ensimmäiset 25 meni järjestyksessä Web.com Tourin rahalistan parhaille. Loput paikat menivät puolestaan kuukauden pituisessa finaalisarjassa 25 eniten palkintorahaa saaneelle pelaajalle.

Pelioikeuden PGA Tourille kaudeksi 2014-2015 saivat muun muassa Bud Cauley, Richard Sterne, David Lingmerth, Alex Cejka, Sean O’Hair, J.J Henry sekä Challenge Tourin kisoissakin nähty Scott Pinckney.

21-vuotiaat rookiet Justin Thomas ja Daniel Berger ovat nuorimmat kortin saajat, iäkkäin on 46-vuotias Tom Gillis. Lingmerthin (Ruotsi) ja Cejkan (Saksa) lisäksi kolmas eurooppalainen PGA Tourin pelioikeuden saaja oli Englannin Greg Owen.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje