Saudien ET-kisassa on tarjolla hiekkaa, aurinkoa, tuulta ja maailmantähtiä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Saudien ET-kisassa on tarjolla hiekkaa, aurinkoa, tuulta ja maailmantähtiä

Maailmanlistan ykkönen, USA:n Brooks Koepka, tähdittää Saudien ET-kisaa. Kuva: Getty Images.

Polttava aurinko, navakka tuuli ja lyhyeksi ajetut foret tulevat pistämään nimimiehetkin kovaan testiin Saudi-Arabian ET-kisassa.

Tällä viikolla Euroopan kiertueella nähdään tavallista enemmän hiekkalyöntejä. Niistä vain osa tullaan lyömään bunkkereista, suurin osa niin sanotulta jättömaalta, sillä Saudi-Arabiassa pelattavan Saudi International -kilpailun peliareena Royal Greens G&CC on rakennettu aavikkomaisiin olosuhteisiin, kuinkas muutenkaan. Väyliä reunustavien raffien jälkeen tarjolla on vain hiekkaa.

Hiekan lisäksi tarjolla on tuulta. Kenttä sijaitsee aivan Punaisenmeren rannassa, joskin vain muutama väylä kulkee lähellä rantaviivaa muiden mutkitellessa useamman sadan metrin etäisyydellä merestä. Sääennuste lupaa tomerampaa puhuria vasta viikonlopulle, torstaina ja perjantaina tuulen ei pitäisi vielä häiritä tulostehtailua. Oma lukunsa tulee olemaan jopa 30 asteeseen kipuava lämpötila.

Saudi-Arabian kisa lisättiin ET:n kisakalenteriin vuosi sitten. Se on otettu vastaan ristiriitaisin tuntein. Viime vuonna kisapaikalla haisi vielä tuore maali, kun infra oli saatu valmiiksi rimaa hipoen. Nyt jalkalistat on saatu lyödyiksi lattioihin ja kävelytiet on asvaltoitu. Kisakenttäkin on ehtinyt juurtua ja kasvaa parempaan kuntoon kuin ensimmäisellä yrittämällä.

”Kenttä on olosuhteiltaan selkeästi paremmassa kunnossa kuin viime vuonna. Griinit ovat oikein hyvät ja foret on ajettu tosi lyhyeksi. Monella reiällä forejen lyhyydestä johtuen griiniltä ulos painuva pallo juoksee helposti todella pitkälle. Lähestymisissä pitää olla tarkkana, että on oikealla puolella reikää”, Tapio Pulkkanen kertoi.

”Tämä tulee olemaan hyvä testi, varsinkin jos ja kun tuulee jonkin verran. Kuuma on, noin 5–10 astetta lämpöisempää kuin Dubaissa, ja pallo tuntuu lentävän vähän pidemmälle kuin siellä”, Pulkkanen jatkoi.

Vuosi sitten kisan otsikot varasti Sergio Garcia. Espanjalainen takoi putteriaan useammankin viheriön pintaan ja tuli diskatuksi. Kuumapäinen matadori on sen jälkeen katunut ja pyydellyt touhujaan anteeksi, pelaapa hän tänä vuonna kisassa jopa ilman starttirahaa. Se lienee kohtuullista, vuosi sitten Garcia piti 640 000 dollarin starttirahat vaikka tulikin diskatuksi.

Starttirahojen voimin jalkeille on saatu muutama kovan luokan tekijä. Jenkkilästä Arabiaan on lennätetty maailmanlistan ykkönen, Brooks Koepka, viitonen Dustin Johnson ja 12:s Patrick Reed. ET:n kärkipään pelaajistakin mukana nähdään useita. Palkintorahaa kisassa jaetaan 3,5 miljoonaa dollaria. Race to Dubai -pisteitä pöydällä on 4250 eli huomattavan paljon.

Suomalaisista Saudeissa olivat vuosi sitten mukana Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen. Jälkimmäinen karsiutui jatkokierroksilta, mutta Korhonen oli kisassa 44:s pelattuaan kolme ensimmäistä kierrosta mallikkaasti alle 70 lyönnillä, mutta jouduttuaan hölläämään tahtia sunnuntaina. Tänä vuonna kentällä nähdään myös Kalle Samooja.

”Kenttä on parempi kuin vuosi sitten, greenit ovat hyviä. Kenttä on kyllä ihan mukava ja miellyttävä pelattava. Aika lailla sama meno kuin viime vuonna noin muuten: turisteja täällä ei näy, mutta isoja pelaajia on ostettu paikalle taas aika monta”, Mikko Korhonen kommentoi kisan alla.

Suomalaisten lähtöajat torstaina Suomen aikaa:

Kalle Samooja 6.45
Tapio Pulkkanen 7.05
Mikko Korhonen 12.05

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)