Saudi-Arabian miljoonat kelpaavat LET:lle - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Saudi-Arabian miljoonat kelpaavat LET:lle

LET-pelaajat poseeraavat Saudi-Arabiassa autiomaan keskellä. Kuva: LET

LET:llä pelataan marraskuussa kaksi kilpailua Saudi-Arabiassa.

Ladies European Tour ilmoitti tänään, että marraskuussa kiertueella pelataan kaksi kilpailua Saudi-Arabiassa. Punaisen meren rannalla, Royal Greens Golf Clubilla Jeddassa ahkeroidaan kahdeksan päivän sisällä kaksi kilpailua: palkintoarvoltaan miljoonan dollarin arvoinen Aramco Saudi Ladies International presented by PIF 12.–15. marraskuuta ja 500 000 dollarin arvoinen Saudi Ladies Team International 17.–19. marraskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Saudi-Arabiassa on aikaisemmin pelattu miesten Euroopan kiertueen kilpailu kahdesti.

Urheilua käytetään julkisivun kiillottamiseen, eikä Saudi-Arabia tee poukkeusta kaavaan. Ladies European Tour on kärvistellyt rahapulassa pitkään, eikä COVID-19 ainakaan ole helpottanut kiertueen asemaa. Kun saudit olivat valmiita lyömään pöytään 1,5 miljoonaa dollaria, ei kiertueella riittänyt selkärankaa siitä kieltäytymiseen, vaikka ristiriidat ovat hyvin ilmeisiä.

Saudi-Arabian ihmisoikeusloukkauksista, yksilönvapauden rajoittamisesta ja hallinnon tiukasta otteesta ihmisten elämään on uutisoitu laajasti. Naisten oikeuksia ja asemaa maassa on rajoitettu monin tavoin. Naisurheilu on maassa hyvin tuore ilmiö, ja varsin harvoilla on siihen mahdollisuus. Ensimmäiset kaksi saudiarabialaista naista osallistuivat olympialaisiin Lontoossa 2012.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Jeddassa mukaan tulee pelaamaan Saudi-Arabian naisgolfmaajoukkueen amatööripelaajia. Ketkä, kuinka monta ja missä roolissa, selviää vasta myöhemmin.

Naiskatsojia kentän laidalla tuskin juuri nähdään. Vuonna 2017 naiset pääsivät ensimmäisen kerran katsomaan urheilukilpailuita. Heille on varattu oma katsomonosa stadionilta.

Maan tilanteesta kirjoittaneita toimittajia on vaimennettu rajuin ottein. Tunnetuin ylilyönti, josta Saudi-Arabian valtaapitäviä on pyritty saamaan vastuuseen, oli Jamal Khashoggin raaka murha maan konsulaatissa Istanbulissa syksyllä 2018.

Lue seuraavaksi: Ristiriitaisesta Saudien LET-kisasta tehtiin niin houkutteleva, että pelaajien on siitä vaikea kieltäytyä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • MrBond says:

    No miten Turkissa voidaan pelata ET kisoja vuodesta toiseen? Miten jalkapallon EM kisat voidaan pelata Venäjällä myrkytystapauksista huolimatta? Jalkapallon MM kisat? Kiinan talviolympialaiset 2022 uiguurien syrjinnästä huolimatta?
    Raha ratkaisee nykyisin kaikessa-valitettavasti.

  • Bunkkeripete says:

    Miksi ihmeessä olisi pitänyt kieltäytyä nimenomaan naisten kisasta? Saudi-Arabia on vihdoin alkanut antaa naisille oikeuksia, jotka meidän mielestämme ovat itsestäänselvyyksiä. Vanhoillisia vastustajia toki näille uudistuksille yhä maassa löytyy. Heille olisi mieluisaa, ettei maassa järjestettäisi naisten LET kisaa tai muutakaan naisurheilua. Tuetaan niitä, jotka tekevät uudistuksia eikä niitä, jotka haluavat vanhan naissorron jatkuvan. Se on selvää, että SA haluaa kisalla myös parantaa imagoaan. Jos se rankataan haitalliseksi tavoitteeksi, voidaan valtaosa ainakin suurista urheilutapahtumista lopettaa.