23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Sarfvik avaa hieman porttejaan viikonvaihteessa

Upeassa kunnossa oleva New Course haastaa pelaajia tiiltä greenille.

Audi Finnish PGA Golf Tour vierailee Sarfvikin New Coursella. Kilpailun avauspäivä sujui amatöörien tahdissa.

Kirkkonummella sijaitseva Sarfvik Golf on tunnettu siitä, että siellä osakkaiden ja jäsenten edut ja väljät pelimahdollisuudet ajavat kaiken muun edelle. Tänä viikonloppuna 36-reikäinen golfkeskus tekee kuitenkin poikkeuksen normaaliin arkeensa, sillä Sarfvikin New Coursella pelataan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu, johon osallistuu Suomen kärkipään pelaajat.

Mikä on saanut Sarfvikin poikkeamaan hyväksi havaitusta kaavastaan ja päästämään kilpagolfarit pelaamaan toiselle kentälleen koulujen päättäjäisviikonloppuna? Toimitusjohtaja Staffan Tuomolin sanoo, että idea kilpailun järjestämisestä lähti nimenomaan Sarfvikin suunnalta.

”Hallituksen keskusteluista se lähti, että me voisimme isännöidä yhtä isoa kilpailua vuosittain tai parin vuoden välein. Molemmat hallitukset hyväksyivät ajatuksen, ja sen jälkeen olin sitten yhteydessä PGA:n Teemu Laaksoon, jos kalenterista löytyisi tilaa kilpailun järjestämiselle”, Tuomolin muistelee kilpailun syntyä.

Tuomolin näkee kilpailussa kaksi eri puolta, jotka molemmat satavat Sarfvikin laariin. Ensinnäkin he pääsevät näkemään, miten New Course kestää Suomen kärkipään pelureiden käsittelyssä. Ja toinen näkökulma on tarjota osakkaille mahdollisuus päästä seuraamaan huippugolfia paikan päälle omalle kotikentälleen.

Siitä, miten kilpailun jatkon kanssa käy, Tuomolin ei lähde vielä spekuloimaan.

”No se on vielä vähän avoin. Mielenkiinnolla keräämme palautteita omilta jäseniltä ja myös kilpailijoilta, miten tämä homma tänä vuonna menee. Toistaiseksi kenttä on saanut paljon kehuja, enkä näe mahdottomana, että kilpailu järjestettäisiin joku toinenkin kerta”, Tuomolin muotoilee sanojaan.

Tuomolinin omat odotukset kilpailuviikonlopulta liittyvät pelaajilta saatavaan palautteeseen, että miten kenttä sopii tämän tason kilpailuun. Toki hän haluaa myös nähdä hienoja lyöntejä ja kovia tuloksia.

”Toivottavasti nähdään kovatasoinen kilpailu ja paljon hyviä suorituksia.”

Loppuun Tuomolin nostaa vielä esille Sarfvikin konseptin, jota vuonna 1984 avatulla Suomen ensimmäisellä golfosakekentällä aiotaan vaalia jatkossakin.

”Meillä on varsin vähän osakkaita, jotka maksavat aika isoa vuosimaksua. He maksavat siitä, ettei tarvitse varata aikoja, vaan tänne voi tulla pelaamaan milloin vain. Se on se ydinkonsepti, jolla täällä on aina menty, ja se toimii”, Tuomolin sanoo.

Miehissä tasainen avauspäivä – Teiniketo karkasi omille luvuilleen naisten puolella

Kierroksensa eagleen ja birdieen lopettanut Alex Hietala ja kivuliaan selkävamman taaksensa jättänyt Antti-Jussi Lintunen olivat avauspäivän parhaat Sarfvikissa käynnistyneessä Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden kolmannessa osakilpailussa. Vielä amatööreinä pelaavien Hietalan ja Lintusen kierrostulos oli 69 (-3) lyöntiä.

Naisten kilpailussa nähtiin todella kova irtiotto, kun Tia Teiniketo (-1) repäisi peräti seitsemän lyönnin etumatkan toista sijaa jakaviin Katri Bakkeriin ja Daniella Barrettiin (+6).

Tia Teiniketo oli avauspäivän suvereeni hallitsija.

Amatöörien maailmanlistalla sijalla 177 oleva Hietala pelasi kärsivällistä peliä koko päivän, ja lopussa odotus palkittiin.

”Hyvä ja ehjä päivä, ja koko ajan odotti, että milloin pääsee alle parin. Pari hyvää reikää siihen loppuun sitten tuli. Koko kierros oli täynnä mahdollisuuksia, ja hyvä lopetus kruunasi kierroksen”, Kullo Golf Clubia edustava Hietala kertoi.

Lintunen ei kerännyt kierroksellaan tyylipisteitä, vaan avauspäivä oli enemmänkin hyvän lähipelin avulla pelastumista. Myös Sarfvikin metsät tulivat Lintuselle tutuiksi.

”Tiiltä oli koko ajan vaikeaa, mutta hemmetin hyvällä putti- ja lähipelillä pelastin tämän päivän. Ei se hirveän kaunista ollut”, Lintunen nauroi kovassa tuulessa pelatun avauskierroksen jälkeen.

Kilpailun avauspäivänä nähtiin myös yksi hole in one, joka merkattiin Pickala Golfin Jaapo Jämsän tuloskorttiin. Täydellinen lyönti nähtiin New Coursen 11. reiällä.

”Se oli sellainen pehmeä cut-fade, ja se taisi mennä ilmassa reikään, kun kuului kauhea kolahdus. Mentiin sitten katsomaan, ja siellä se reiässä oli”, Jämsä kertasi uransa toista holaria.

Naisten kilpailussa Suur-Helsingin Golfin Tia Teiniketo otti vahvan otteen kilpailun kärkipaikasta pelattuaan neljän birdien siivittämänä kierrostuloksen 71. Lintusen tavoin Yhdysvalloissa opiskeleva ja pelaava Teiniketo ei ollut moksiskaan perjantaisesta kisakentästä.

”Pääsin tänä talvena pelaamaan paljon pitkiä kenttiä, ja se auttoi tämän päivän pelissä. Olen tottunut pitkiin kenttiin, mutta täällä pääsin lyömään lähestymislyöntejä pitchilläkin. Se oli ihan kivaa vaihtelua”, Teiniketo iloitsi.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje