Sanna Nuutisen ote pitää, Wikström ja Välimäki karsiutumassa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutisen ote pitää, Wikström ja Välimäki karsiutumassa

Getty Images

Sanna Nuutinen nousi samaan tulokseen kuin iltapäivällä toisen kierroksensa pelaava Kalle Samooja.

Sanna Nuutinen onnistui hyvin myös toisella kierroksella Ruotsin Göteborgissa pelattavassa naisten ja miesten Euroopan kiertueiden yhteisessä Scandinavian Mixed -kilpailussa. Nuutinen kirjasi 68 lyöntiä vaatineen avauskierroksen jatkoksi komean 69 lyönnin kierroksen ja siirtyi yhteistulokseen -7.

Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kilpailussa sijaa 16 mm. Kalle Samoojan kanssa. Samooja käynnistää oman kierroksensa kello 13.50 Suomen aikaa.

Nuutinen teki kierroksellaan seitsemän birdieä ja neljä bogia. Hän ei ole karsiutunut kertaakaan tämän kauden aikana pelaamissaan Ladies European Tourin kilpailuissa jatkokierroksilta.

”Pallon lyöminen on jälleen tasaisen varmaa. Väyläosumat palkitsevat täällä’ etenkin par 5 -väylillä. Linksmäiset pinnat, rullia tulee”, Nuutinen sanoi.

”Huomenna saadaan viime vuoden Women’s Openia vastaava myrskytuuli. Pitääkin palautella mieleen matalat lyönnit ja kierteet kumpaankin suuntaan. Griinit oli jo tänään jätetty leikkaamatta myrskyä odotellen.”

Sami Välimäki käynnisti kierroksensa Ursula Wikströmin tapaan reiältä 10. Molempien suomalaisten päivä alkoi birkulla, Välimäki teki birkun myös toiselle pelaamalleen reiälle, mutta sen jälkeen birkkuhanat sulkeutuivat ja virheitä alkoi tulla.

Wikström onnistui upottamaan vielä kaksi birdieä, mutta ne olivat laiha lohtu, kun bogeja syntyi viisi. Välimäki ei enää birkkuihin venynyt, sen sijaan bogeja syntyi neljä ja tuplia yksi. Välimäki +2 ja Wikström +3 tulevat molemmat karsiutumaan jatkosta.

Sääennuste lupasi alustavasti iltapäivälle kovaa tuulta, mutta olosuhteet ovat pysyneet pelaajien kannalta optimaalisina, joten iltapäivän ryhmissä starttaavat kilpailijat tulevat vielä muokkaamaan tuloslistaa isolla kädellä.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Kalle Samoojaan, joka teki avauspäivänä tuloksen -7. Niin ikään iltapäivän ryhmissä perjantaina pelaava Tiia Koivisto starttaa toiseen päivän tuloksesta +1. Jatkopaikkaan vaaditaan todennäköisesti parin alittamista vähintään kolmella lyönnillä.

Kisan kärkeen nousi isäntien Caroline Hedwall, joka siirtyi yhteistulokseen -13 iskettyään perjantaina tauluun komean 64 lyönnin kierroksen. Hedwall teki kierroksella myös kaksi eglea, molemmet par-viitosilla.

Hollannin Joost Luiten, joka ei ole tehnyt kahden päivän aikana ainuttakaan bogia, on Hedwallista vain lyönnin päässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje