Luetuimmat 2021: Sanna Nuutiselta mieletön temppu LET-kiertueella – teki hole in onen par-nelosella! - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Luetuimmat 2021: Sanna Nuutiselta mieletön temppu LET-kiertueella – teki hole in onen par-nelosella!

Sanna Nuutinen pääsi sunnuntaina hienon lyöntinsä ansiosta LET-kiertueen ennätystenkirjoihin. Kuva: Tristan Jones/LET

Loppuvuodesta toimituskin hiljentyy joulun viettoon. Tuttuun tapaan julkaisemme uudestaan vuoden luetuimpia artikkeleita.

Sanna Nuutinen (-11) teki sunnuntaina Prahan lounaispuolella pelatussa Ladies European Tourin kilpailussa upean ja äärimmäisen harvinaisen tempun iskettyään Golf Club Berounin kentän 230-metrisellä par-nelosella − yhdeksännellä reiällä − hole in onen.

Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen par-nelosella tehty holari ja albatrossi LET:n historiassa. Onnistumisen poikkeuksellisuudesta antaa vielä selkeämmän kuvan fakta, että kummallakin miesten pääkiertueella eli European Tourilla ja PGA Tourilla on tehty ainoastaan yksi hole in one par-nelosilla.

Naisten Yhdysvaltain kiertueella LPGA Tourilla ”ässiä” par-nelosilla on tehty kaksi, mutta molemmat lyhyemmällä väylällä kuin Nuutinen sunnuntaina Tšekissä.

Tällä onnistumisella 10. reiältä aloittanut Nuutinen sinetöi jälkimmäisen kenttäpuoliskon tulokseksi 30, ja kampesi itsensä koko kilpailun kovimmalla 64 lyönnin kierroksella top 30:n ulkopuolelta jaetulle kuudennelle sijalle.

Nuutinen on yltänyt tänä vuonna jokaisessa viidessä kilpailussa top 10 -sijoitukseen. Hän oli Ruotsissa pelatussa ET:n ja LET:n yhteiskilpailussa 18:s, mutta jakoi pelkät LET-pelaajat huomioiden kolmannen sijan. Putki on seitsemän turnauksen mittainen, kun mukaan otetaan edelliskauden kaksi viimeistä turnausta.

”Olipahan lopetus. Pelaisin koko päivän stediä, varmaa golfia. Tein birdien silloin kun piti ja muutama birkku jäi roikkumaan, mutta ne kaikki sitten kuitattiin kolmen viimeisen reiän lopetuksella”, reikätuloksiin eagle-bogey-hole in one kierroksensa päättänyt Nuutinen sanoi.

Nuutinen sisuuntui 17. (kentän 8.) reiällä tulleesta bogista ja ajatteli, että tarjolla olisi vielä birdie-väylä viimeisellä.

”Draivattava reikä, jossa oli veden yli 230 metriä matkaa lipulle. No, ei tullut birdieä, mutta holari kelpaa”, hän naureskeli.

Helsinkiläinen iloitsi tasaisesti sujunutta alkukautta, joka on tuottanut viikosta toiseen erinomaisia sijoituksia.

”Joka kilpailusta käytännössä top-kymppi. Tässä kilpailussa en vain tehnyt sitä itselleni helpoksi. Pitkästä aikaa lähdettiin viimeiseen päivään, että oltiin tuloslistalla kolmenkympin toisella puolella. Sain pelata aika vapautuneesti ja rennosti.”

Nuutinen muistutti, että kaksi ensimmäistä kierrosta olivat vaikeita ukkoskeskeytysten takia. Hänen ensimmäisen kierroksen lähtöaikansa oli kello 17, ja peliä riitti yömyöhään saakka.

”Viiden tunnin yöunilla piti lähteä jatkamaan aamulla. Eivät olleet ihan normaalit olosuhteet ja kenttäkään ei ollut parhaassa kunnossa – griinitkin tosi pomppuiset. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun pelattiin normaalia golfia hyväkuntoisella kentällä normaaliin tiiaikaan ja normaalit 18 reikää. Sai olla oma itsensä, mutta sääkeskeytykset ja pitkät päivät ovat osa golfia. Taas ollaan yhtä oppia rikkaampia kohti seuraavia kisoja.”

Czech Ladies Openin voiton vei Suomessa väliaikaisesti asuva Thaimaan Atthaya Thitikul (-15), jolle Nuutinen hävisi neljällä lyönnillä. Espanjan Nuria Iturrioz (-14) ja Saksan Leonie Harm (-13) täydensivät kärkikolmikon.

Myös Ursula Wikström (-8) pelasi hyvän turnauksen jaettuaan toiseksi parhaana pohjoismaalaisena 17. sijan. Tiia Koivisto (+3) päätyi sijalle T62.

Nuutinen on LET:n Race to Costa del Sol -rankingissa viidentenä ja Wikström yhdeksäntenä. Kärjessä jatkaa Nuutisen kanssa sunnuntaina kuudennen sijan jakanut Slovenian Pia Babnik.

artikkeli on julkaistu 27.6.2021

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)