4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutiselle uran paras LET-sijoitus – jäi täpärästi uusinnan ulkopuolelle: "Olen valmis voittamaan"

Sanna Nuutinen kamppaili Tsekissä voitosta kalkkiviivoille saakka. Kuva: Tristan Jones/LET

Myös Ursula Wikström ja Noora Komulainen sijoittuivat Tsekin turnauksessa top 20:een.

Sanna Nuutisen (-8) upea taistelu tuotti jaetun kakkostilan sunnuntaina Prahan lounaispuolella Golf Resort Karlstejnissa päättyneessä Ladies European Tourin ja LET Access Series -kiertueen yhteiskilpailussa.

Carly Boothin kanssa jaetulta kärkipaikalta päätöspäivään lähtenyt Nuutinen oli vielä kierroksen loppuhetkillä kiinni playoffissa, kunnes skotlantilainen teki ratkaisevan birdien kentän 17. reiällä.

Nuutinen kirjasi 71 lyönnin kierroksellaan kolme birdieä ja kaksi bogia. Paras vaihe osui sisääntulon alkuun, missä hän tehtaili reikien 10–13 jaksossa päivän kaikki birdiensä.

Suomalaispelaaja ei ole ollut naisen Euroopan kiertueella yhtä lähellä voittoa sitten kesäkuun 2015, jolloin Ursula Wikström jakoi toisen sijan Hollannin turnauksessa. Wikström on koonnut vuosien varrella useita kakkostiloja LET:llä, mutta voittoon asti hänkään ei ole yltänyt.

”Olihan tämä uran kovin saavutus. Päällimmäisenä tunteena on tietenkin harmitus, kun jäi niin pienestä kiinni”, Nuutinen sanoi.

”Kokonaisuudessaan olen kyllä ylpeä siitä, miten oma peli on kehittynyt tämän kauden aikana. Svingiä ja puttitekniikkaa hiotaan valmentajien David Da Silvan ja Niklas Dahlgrenin kanssa viikottain. He ovat tehneet hyvää duunia siinä, mutta tämä kausi on ollut myös henkistä kasvua. Vihdoin tuntuu, että olen löytänyt oman paikan tourilta, ja olen valmis voittamaan.”

Kuluva kausi on sujunut Nuutisen osalta mainiosti, sillä hän voittanut kakkoskiertueella yhden kilpailun ja ottanut viisi muuta top 10 -sijoitusta. Hän jatkaa LETAS-kiertueen rankingissa toisena, sillä johdossa oleva Englannin Hayley Davis oli yksi Tsekissä kakkossijaa jakaneista pelaajista.

Ursula Wikström (-4) oli Czech Ladies Openissa 12:s ja Noora Komulainen (-1) 20:s. Kisan neljäs jatkoon päässyt suomalainen, Krista Bakker (par/31:s) jäi niukasti top 30:n ulkopuolelle.

Tiia Koivisto, Niina Liias ja Leena Makkonen karsiutuivat.

Naisten Euroopan kiertueen turnaukset jatkuvat syyskuun jälkipuolella pelattavalla Ranskan avoimella mestaruuskilpailulla. LET Access Series -kiertueen seuraava kilpailu on ohjelmassa jo ensi viikolla. Ruotsin Helsingborgissa pelattava Scandic PGA Championship käynnistyy torstaina.

Nuutinen aikoo pelata syyskaudella vielä kuusi kilpailua, joista neljä LET:llä ja kaksi haastajakiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje