Sanna Nuutiselle LET-kauden avauskilpailusta uran kahdeksas top 10 -sijoitus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutiselle LET-kauden avauskilpailusta uran kahdeksas top 10 -sijoitus

Sanna Nuutinen avasi kautensa Ladies European Tourilla kahdeksannella sijalla. Kuva: Tristan Jones/LET

Ursula Wikström iski päätöspäivänä turnauksen kovimman tuloksen.

Sanna Nuutinen (+8) aloitti Ladies European Tourin kauden 2021 kilpailut vakuuttavasti. Hän säilytti viikonvaihteessa paikkansa turnauksen kärkikymmenikössä loppuun saakka ja sijoittui Kapkaupungissa pelatussa South African Women’s Openissa kahdeksanneksi.

Helsinkiläinen käytti päätöskierrokseensa kolmannen kierroksen tapaan 74 lyöntiä. Nuutinen oli kierrosta yhdeksän reiän jälkeen kaksi alle, mutta tahti ei säilynyt loppuun saakka yhtä lennokkaana. Takaysi vaati 40 lyöntiä, ja hän sai antaa sijoituksissa neljä bogia tehneenä pari pykälää periksi.

”Laitoin itseni loppua kohden hyviin asemiin, ja taas muisti millaista on pelata hyvistä sijoitiksista ja voitosta. Viimeisellä ysillä alkoi lähipeli takkuilemaan, mutta siihen en osaa sanoa syytä. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen, koska alku oli ruosteista ja meni hetki päästä kisarutiinin takaisin”, Nuutinen sanoi.

”Tämä oli vasta ensimmäinen kisa, mutta peli tuntuu hyvältä. Pitkä kausi on tulossa ja paljon kisoja, tästä on hyvä lähteä rakentamaan.”

Nuutisella riitti sunnuntaina 1,5 kierroksen edestä urakoitavaa, sillä pelitapatumat jouduttiin keskeyttämään edellisenä päivänä sateen ja kovan tuulen vuoksi. Hän pelasi kolmannen kierroksen jälkimmäisellä yhdeksiköllä tuloksen 36.

Nuutinen hävisi kilpailun voiton vieneelle Etelä-Afrikan Lee-Anne Pacelle (+2) kuudella lyönnillä. Kolmatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa jäi tuplasti vähemmän. Taistelu voitosta oli tiukka, sillä Pacella ja kakkoseksi sijoittuneella Saksan Leonie Harmilla oli eroa yksi lyönti.

Saksan Karolin Lampert ja Etelä-Afrikan Nicole Garcia (+5) olivat seuraavina.

Kauden avausturnauksen jaettu kahdeksas tila merkitsi Nuutiselle uran kahdeksatta top 10 -sijoitusta LET-kiertueella. Ensimmäinen tuli Tšekin kilpailusta elokuussa 2019, jolloin hän oli upeasti kakkonen. Tämän jälkeen Nuutinen on saavuttanut kaksi muutakin top 3 -sijoitusta, joista jälkimmäisin on peräisin viime kaudelta, ja niin ikään samaisesta Czech Ladies Openista.

Westlake Golf Clubin kenttä tarjosi heti kauden alkajaisiksi todella kovan haasteen, sillä käytännössä kilpailun jokainen väylä pelattiin miesten takatiiltä. Kisa-areenalle tuli mittaa noin 6000 metriä, mikä vastaa pituuden puolesta vaativan major-kentän pituutta.

Kun tähän vielä yhdistetään paikoin hankalat sääolosuhteet, saavat poikkeuksellisen korkeat tulokset selityksensä. Yhdenkään pelaajan lopputulos ei alittanut paria ja viimeisen jatkoon päässeen kilpailijan kokonaistulos painui 31 lyöntiä 72 reiän parin yli.

Koko kilpailussa nähtiin vain kaksi kuutosella alkavaa tulosta, joista jälkimmäisestä vastasi sunnuntaina turnauksen kovinta noteerausta, 69, sivunnut Ursula Wikström.

Sijan 23 jakanut Wikström (+13) oli päätöspäivänä kuin uudestisyntynyt, kolmen aiemman kierroksen sujuttua tuloksin 76, 77 ja 79. Hän tehtaili neljännellä kierroksella peräti viisi birdieä ja kaksi bogia.

”Melkoisessa ruosteessa olin pitkän kisatauon jälkeen. Hirveätä säätöä aina välillä, mutta tänään oli stediä peliä. Hyvä että edes yksi rundi tuli vietyä läpi kokonaan”, Wikström sanoi.

”Kenttä oli sellainen, että bogit olivat herkässä, ja tuuli yltyi välillä kovaksi.”

Myös Tiia Koivisto (+16) paranteli peliään loppua kohden, ja oli 35:s. Kahden edellisen tavoin neljännellä kierroksella parhaan tuloksensa pelannut Elina Nummenpää (+22) sijoittui 55:nneksi.

Karina Kukkonen karsiutui 36 reiän jälkeen.

Ladies European Tourin pitkät reissut jäivät toistaiseksi tähän, sillä kiertue pysyy tästä eteenpäin kotimantereellaan aina syyskuun lopulle saakka. Seuraavan kerran kilpaillaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna Golf Club Margaralla Ladies Italian Openin merkeissä.

Italian avoimissa suomalaisista mukana on edellä mainitun viisikon ohella kisoista yhden kauden sivussa ollut ja lopettamispäätöksensä pyörtänyt Krista Bakker.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje