Sanna Nuutinen todellisessa tähtiryhmässä LET-finaalin avauskierrokselle - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sanna Nuutinen todellisessa tähtiryhmässä LET-finaalin avauskierrokselle

Sanna Nuutinen pääsee LET:n bonuspotista osalliseksi, mikäli säilyttää paikkansa rankingin top 3:ssa. Kuva: Tristan Jones/LET

Nuutisella on viikonvaihteessa panoksena uran kovin sijoitus kiertueen kokonaiskilpailussa.

Ladies European Tourin kausi 2021 on yhtä koitosta vaille valmis. Kyseessä on torstaina Aurinkorannikolla Los Naranjos Golf Clubilla käynnistyvä Andalucia Open de Espanã -kilpailu, joka on palkintoarvoltaan suurin pelkästään LET:n ohjelmaan kuuluva henkilökohtainen turnaus.

Suomalaisista tässä 72 pelaajan kilpailussa ovat mukana Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Krista Bakker ja Tiia Koivisto.

Pelaajat on arvottu ensimmäisellä kierroksella kausi-rankingin sijoituksen perusteella, joten kolmantena olevalla Nuutisella on luvassa kovatasoista peliseuraa. Häntä kirittävät torstaina ykköstilansa Race to Costa del Sol -kokonaiskilpailussa jo varmistanut Atthaya Thitikul sekä kauden toinen tuplavoittaja Pia Babnik.

Nuutisella on vielä teoreettiset mahdollisuudet ohittaa Babnik, mutta se edellyttää häneltä uran ensimmäistä LET-voittoa ja sitä, ettei slovenialainen sijoitu turnauksessa 20 parhaan joukkoon.

Helsinkiläisellä on panoksena uran paras ranking-sijoitus. Näin tapahtuu, mikäli hän säilyttää paikkansa listalla top-nelosessa. Stephanie Kyriacouhun on etumatkaa vajaat kahdeksan pistettä, ja viidentenä oleva Olivia Cowan on jäänyt Nuutisesta yli 100 pistettä.
LET:n rankingin viisi parasta pääsee automaattisesti joulukuun alussa pelattavaan LPGA:n karsintafinaaliin. Pääsy korttijahtiin on Nuutisella turvattu, sillä edes turnauksen voitto ei riitä nostamaan listan kuutosta, Marianne Skarpnordia, hänen edelleen.

Tämänhetkisten ranking-asemien säilyttäminen olisi Nuutiselle tärkeää siksi, että kolmelle parhaalle on tiedossa jaettavakseen bonuspotti.

Nuutisen kausi on ollut kaikin puolin erinomainen. Hän on koonnut LET:llä yhdeksän top 10 -sijoitusta, joista kolme on top 3 -sijoituksia. Tokion olympialaisissa Nuutinen oli 20:s ja hän keikkui Women’s Openissa (26:s) kärkikahinoissa ennen viimeistä kierrosta.

Myös listan 20:s, Ursula Wikström, on esiintynyt tänä vuonna edukseen. 41-vuotias konkari on saavuttanut ainoana suomalaisena kaksi kakkostilaa, ja ensimmäinen LET-voitto oli toukokuussa pelatussa Ladies Italian Openissa enemmän kuin lähellä.

Maailmanlistalla jo sijalle 22 noussut Atthaya Thitikul varmisti hyvissä ajoin voittonsa LET:n kokonaiskilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Krista Bakker teki kesällä onnistuneen paluun huippugolfin pariin. Estrella Damm Ladies Openissa tuli uran kovin saavutus (3:s) henkilökohtaisissa kisoissa ja hieman toista kuukautta myöhemmin hän juhli Saudi-Arabiassa Aramco Team Series -joukkuekilpailun voittoa kuitaten suurimman yksittäisen rahapalkintonsa, reilut 43 000 euroa.

Tiia Koivistokin (49:s) on tekemässä uutta ranking-ennätystään LET:llä. Tätä on siivittänyt elokuussa pelatun Sotogranden turnauksen seitsemäs sija, joka on Koiviston paras pääkiertueella.

Palkintoarvoltaan 600 000 euron kilpailu pelataan ensimmäistä kertaa Robert Trent Jonesin suunnittelemalla, Marbellassa sijaitsevalla par 72 -kentällä. Osallistujista kahdeksan on saanut kilpailuun erikoiskutsun, joiden joukossa on Euroopan voittoisan Solheim Cup -joukkueen kapteeni Catriona Matthew.

Kotiyleisön ykkössuosikki on maailmanlistalla sijalla 48 oleva Carlota Ciganda, joka on voittanut LPGA-kiertueella kahdesti.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

11.30 Manon de Roey BEL-Liz Young ENG-Krista Bakker (10)
11.41 Whitney Hillier AUS-Tiia Koivisto-Agathe Sauzon FRA (10)
12.36 Tvesa Malik IND-Ursula Wikström-Johanna Gustavsson SWE (1)
13.31 Atthaya Thitikul THA-Pia Babnik SLO-Sanna Nuutinen (1)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje