[10][12]

[10][12]

Sanna Nuutinen 17:s Dubain kuutamokilpailussa − "Täytyy pitää tehokas lähipelikuuri"

Sanna Nuutisen turnaus Emirates Golf Clubilla päättyi par-tulokseen. Kuva: Tristan Jones/LET

Nuutisen mielestä lokakuu ei tarjonnut kotimaassa kunnon puitteita lähipeliharjoitteluun.

Omega Dubai Moonlight Classicin toisella kierroksella huipputuloksen, 65, pelannut Sanna Nuutinen (-3) jäi kilpailun päätöspäivän alussa niin sanotusti telineisiin. Kolmella bogilla käynnistynyt kierros ei kuitenkaan lannistanut suomalaista, joka onnistui parsimaan lopulta 72 lyönnin kierroksen.

Bogey-putkensa jälkeen Nuutinen ei enää virheisiin sortunut. Kierroksen ensimmäinen birdie syntyi Emirates Golf Clubin Faldo-kentän kuudennella (Nuutisen 8.) reiällä. Jatko eteni seesteisesti, ja hän kirjasi viiden viimeisen reiän aikana vielä kaksi birdieä lisää.

Nuutinen menetti asemiaan viisi pykälää, mutta otti Ladies European Tourin kilpailussa mukavasti jaetun 17. sijan.

Turnauksessa pelattiin päivittäin iltakierroksia kentän sähkövalaistuksessa, mikä toi kisaan aivan omanlaisen erityislatauksensa.

”Olihan siellä taas hieman outoa pelata. Rankka aloitus kolmella bogilla, mutta sain kasattua pelin lopussa”, Nuutinen sanoi.

”Pelasin viime vuoden voittajan (Nuria Iturrioz) ja toisenkin LPGA-pelaajan (Bronte Law) kanssa. Jäin aika paljon lähipelissä heille, joten ennen Saudien kisaa täytyy pitää tehokas lähipelikuuri, jos saisi lähipeliruosteet karistettua.”

Lokakuu Suomessa ei ollut Nuutisen mielestä ideaali lähipelin treenaamiseen, ja oma fokus olikin svingissä.

”Sen takia pallon lyöminen onkin ollut stediä täällä”, hän totesi.

Australian Minjee Lee otti turnauksen uusinnassa voiton Ranskan Celine Boutierista. Kärkikaksikko päätyi 54 reiän kilpailussa kokonaistulokseen  206 (-10). Pohjoismaalaisista paras oli kolmannen sijan jakanut, kilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Ruotsin Caroline Hedwall (-9).

Omega Dubai Moonlight Classic oli ensimmäinen LET-kiertueella 1,5 kuukauteen pelattu kilpailu. Palkintopotissa oli jaossa 260 000 euroa, mistä Lee kuittasi reilut 36 000 euroa. Nuutiselle lähti turnauksesta kotiinvietävää hieman yli 4000 euroa.