Sanna Nuutinen metsästää miljoonapottia - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour - PGA Tour

Sanna Nuutinen metsästää miljoonapottia

Naiset ovat palkintorahoissa miehiä perässä, mutta Aon Risk Reward Challengessa kummatkin voittajat kuittaavat miljoona dollaria. Kuva: LET / Tristan Jones

Koko kauden kestävässä kilpailussa järkevä riskinotto palkitaan avokätisesti.

Golfissa punnitaan jatkuvasti riskin ja palkinnon suhdetta. Onnistuneesta päätöksestä ja hyvästä lyönnistä seuraa palkinto, mutta liialliset riskit syövät armotta tulosta.

Sanna Nuutinen on ollut näissä valinnoissa tällä kaudella terävänä, sillä hän on koko kauden mittaisessa Aon Risk Reward Challenge -kilpailussa tällä hetkellä toisena heti Australian Minjee Leen perässä.

Sekä PGA Tourilla että LPGA Tourilla on jokaisessa kilpailussa nimettynä yksi Aon Risk Reward Challenge -väylä. Pelaajalta valitaan kyseiseltä väylältä kaksi parasta tulosta, jotka huomioidaan kokonaiskilpailuun mukaan. Lopulta kauden viimeisen kilpailun päätteeksi katsotaan, kuka on pelannut riskiväylät parhaiten.

Kilpailussa korostetaan kiertueiden tasa-arvoa, sen takia sekä miesten että naisten kiertueiden parhaan tuloksen suhteessa pariin pelannut pelaaja voittaa miljoonan dollarin ykköspalkinnon.

Nuutinen on neljässä pelaamassaan LPGA Tour -kilpailussa pelannut Aon Risk Reward Challenge -väylät keskiarvolla yhden alle parin. Kärjessä olevan Leen keskiarvo on 1,143 lyöntiä alle ihannetuloksen. Matilda Castrenin sijoitus tässä vaiheessa kautta on 74:s (-0,444).

Miljoonan dollarin ykköspalkinto on todella iso määrä rahaa kenelle tahansa, mutta etenkin naisgolfissa tuo on todella poikkeuksellinen rahasumma. Tavallisissa LPGA Tourin kilpailussa voitosta saa noin 225 000–250 000 dollaria. Majoreissa päästään miljoonan dollarin potteihin, ja Tour Championshipissa voittaja kuittaa peräti kaksi miljoonaa.

Miljoonan dollarin arvoinen Aon Risk Reward Challenge on todellinen porkkana, joka kannattaa pitää mielessä kauden aikana. Viime vuonna miljoonan dollarin palkinnot kuittasivat Hannah Green ja Matthew Wolff.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje