26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Samoojalta Hampurissa vahva nousu tuloslistalla: ”Onneksi tämä ei ole sprintti vaan maraton”

Kalle Samooja suunnitteli 10. reiällä lyöntiä caddie John Dempsterin kanssa. Kuva: Getty Images

Myös Tapio Pulkkanen on kiinni European Openin jatkopaikassa.

Kalle Samooja (par) paransi reilusti tulostaan Hampurissa Green Eagle -kentällä meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Hän käytti Porsche European Openin toiseen kierrokseen 71 lyöntiä, ja on noussut tässä vaiheessa jaetulle 21. sijalle.

Avauskierroksen jälkeen top 50:n huonommalla puolella ollut Samooja teki kummallakin kenttäpuoliskolla kaksi birdieä ja yhden bogin. Lyönnit jättivät hieman toivomisen varaa, vaikka tulos oli neljä lyöntiä parempi kuin torstaina.

”Oli vähän heikompi pöhinä tänään lyömisen osalta, mutta aika kivasti oli taas paikkoja. Startti oli vähän laiska. 14. reiällä sain avauksen lähelle ja 15:llä tuli hyvä kahden putin birdie”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Viikonloppuna täytyy vaan saada tulosta taululle.

Voittoa puolustava Samooja on kilpailun kärjessä jatkavaa isäntämaan Maximilian Kiefferiä (-6) kuusi lyöntiä perässä.

”Peli on hyvää. Viikonloppuna täytyy vaan saada tulosta taululle. Onneksi tämä kisa ei ole sprintti vaan maraton. Toki sunnuntaina voi joutua juoksemaan vähän kovempaa, jos tästä ei vauhti kiihdy”, hän totesi.

Toisella kierroksella tuloksen 73 lyönyt Tapio Pulkkanen sinetöi hänkin ”peruspelillä” paikkansa jatkokierroksille. Kokonaistilanteessa +2 olevaa Pulkkanen jakaa parhaillaan 42. sijaa.

”Vakaata peruspelaamista tänään. Alussa olin vähän hakusessa ja jouduin pareja vääntämään tosissaan. Kenttä on edelleen haastava, vaikka tuuli oli maltillisempi kuin eilen. Aika monella reiällä − ja monesta eri suunnasta − oli sivutuuli, kun taas eilen oli usein joko vasta- tai myötätuuli”, sanoi tarkempia rautalyöntejä viikonlopulle toivonut Pulkkanen.

Kilpailun kolmannen suomalaisen, Sami Välimäen (+10) esitys jäi vaisuksi. Hän käytti sekä torstain että perjantain kierrokseen 78 lyöntiä, ja on karsiutumassa kuuden lyönnin marginaalilla. Poikkeuksellista on, että kahtena päivänä kymmenen bogia kirjannut Välimäki ei tehnyt kilpailussa ainuttakaan birdieä.

European Openin kärjessä Maximilian Kiefferilllä on lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Skotlannin David Lawiin ja Englannin Jordan Smithiin.

Lue seuraavaksi: Hampurissa voittoa juhlineen Kalle Samoojan tie parrasvaloihin ei ole ollut mutkaton

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)