[10][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Samoojalla nihkeä päätöspäivä DP World Tourilla: ”Meni vähän pelailuksi”

Kalle Samoojan peli oli tauon jälkeen hieman ruosteista. Kuva: Getty IImages

Kalle Samoojan laskusuuntainen vire jatkui Etelä-Afrikan kilpailussa, jossa voitto ratkaistiin kolmen pelaajan uusinnassa.

Kalle Samooja käytti Pretorian seudulla pelatun DP World Tourin kilpailun neljänteen kierrokseen 73 lyöntiä. Hän päätyi MyGolfLife Openissa kokonaistulokseen 282 (-6), jolla heltisi jaettu 74. sija.

Samooja teki sunnuntaina kolme birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin.

”Nihkeää oli, ei voi mitään. En oikein saanut mitään putteja sisään, niin meni sitten vähän pelailuksi. Ehkäpä kolmen viikon tauko vähän näkyi”, Samooja kertoi tiedotteessa.Kiertueen seuraavakin kilpailu pelataan Etelä-Afrikassa.”Siirrytään puolen tunnin päähän täältä tänään. Tästä on hyvä lähteä viikko viikolta parantamaan tekemistä. Pikkaisen treeniä alle ja lappu rintaan taas torstaina”, hän totesi.

Samooja pelasi viikonloppuna kauden viidennen turnauksensa. Paras sijoitus on Dubai Desert Classicista, jossa hän oli mukavasti 12:s. Kolme muuta kilpailua on päättynyt karsiutumiseen.

Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen jäivät Pecanwood Golf & Country Clubilla pelatun turnauksen karsintarajan alapuolelle.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin MyGolfLife Openin voitto ratkaistiin Jordan Smithin, Pablo Larrazabalin ja Adri Arnauksen (-22) kesken uusinnassa. Arnaus putosi kyydistä ensimmäisenä ja seuraavalla playoff-reiällä Larrazabalin toinen peräkkäinen birdie oli Smithille liikaa.

Voitto oli Larrazabalille kuudes DP World Tourilla, viimeisin ykköstila oli peräisin Alfred Dunhill Championshipistä reilun kahden vuoden takaa.

Espanjalainen on esittänyt viime aikoina hyviä otteita sijoituttuaan kahdessa edellisessä turnauksessaan kolmanneksi ja kuudenneksi. Larrazabal ei mahtunut loppuvuodesta maailmanlistalla 350 parhaan joukkoon, mutta on vähitellen kohentanut asemiaan. Seuraavassa listapäivityksessä hänelle on luvassa paras ranking-sijoitus vuosikausiin.

Larrazabalilla, 38, on kyky pelata kovia kierrostuloksia, ja hän häärii usein kilpailun kärkijoukoissa. Ongelmana on kuitenkin monesti ollut otteen pettäminen viikonlopun kierroksilla. MyGolfLife Openissakin hänen junansa kulki hetkellisesti väärään suuntaan. Päätöspäivän takaysillä Larrazabal teki kolme bogia, mutta rutistus riitti pidemmän kaavan kautta voittoon.