Samooja viritteli kisatauon aikana kotipihalleen kunnon treeniolosuhteet ja siirsi tähtäimen majoriin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja viritteli kisatauon aikana kotipihalleen kunnon treeniolosuhteet ja siirsi tähtäimen majoriin

Edellisessä startissaan, Keniassa, Samooja oli 12:s. Kuva: Getty Images.

Toukokuussa odottava kauden toinen major-kilpailu houkuttelee Samoojaa. Reilun 30 sijan nousu maailmanlistalla riittäisi tuomaan sinne paikan.

Kuukauden kilpailutauon pitänyt Kalle Samooja palaa Euroopan-kiertueen kentille torstaina alkavassa kilpailussa Gran Canarialla. Kisassa ovat mukana suomalaisista myös Janne Kaske, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen. Edellisessä startissaan Keniassa sijalle 12 sijoittunut Samooja kertoo rytmittäneensä kilpailuja saadakseen harjoitusaikaa kesän kisarupeamaa varten.

Toinen syy löytyi piharemontista.

”Kotipuolen aikataulut määrittivät osaltaan. Teimme piharemontin, johon suunnittelimme ja toteutimme J-P Heleniuksen kanssa lähipeli- ja harjoituspaikan minulle. Tarkoituksena oli tehdä kilpailua vastaavat treeniolosuhteet ja kaventaa sillä tavoin eroa ennen kaikkea kevät- ja syysharjoittelussa, kun Suomessa ei vielä ole optimaalista harjoitella”, Samooja kertoo.

Kevättalven kilpailussa Samoojalta nähtiin ajoittain hienoja otteita. Tosin Alkukauden esityksiinsä Samooja on suhteellisen tyytyväinen.

”Kokonaiskuvaltaan ollut kohtuu hyvä startti, sillä kevät on usein ollut minulle vaikeaa aikaa. Turnauskestävyys vähän on puuttunut, että pystyisi olemaan pelissä neljän päivän ajan, parhaimmillaan”, Samooja pohti.

Samooja kertoo myös vaihtaneensa palloa. Uuteen pelivälineeseen totuttelu vie aina aikansa, mutta sisäänajovaiheen jälkeen muutos on heijastunut positiivisesti lähestymislyöntien tarkkuuteen.

Alun perin Samoojan oli tarkoitus pelata jo viime viikolla Itävallassa, mutta hän päätyi jättämään kilpailun väliin. Kahdessa ensimmäisessä Kanariansaarten kisassa hän on varmuudella mukana.

”Sitten pitää vähän katsoa ja tunnustella. Jos pelaan kolmannenkin Espanjan-kilpailun, en tiedä riittääkö virta Betfred British Mastersiin. Kilpailuja on edessä niin paljon, että järkeä pitää käyttää.”

Toukokuun 20. päivä pelattava kauden toinen major, PGA Championship, on porkkana, joka puoltaa tiiviistä kilpailutahtia.

”Jos saisin nostettua itseni sadan joukkoon maailmanlistalla, pääsisin PGA Championshipiin mukaan”, tällä hetkellä sijalla 130 maailmanlistalla oleva Samooja suunnittelee.

Lue seuraavaksi: Kanariansaaret palaa ET:lle kolmen kisan voimin, eikä Korhonen pane pahakseen: "Leppoisan oloinen paikka"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje