- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja taisteli upealla loppuvenytyksellä jatkoon ET:n huippukisassa − "Näin ne päivät vaihtelevat urheilussa"

Kalle Samoojan ja caddie Daniel Mulveyn suunnitelmat toimivat perjantain kierroksen tärkeimmillä hetkillä. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen jatkopaikka Saudi-turnauksessa jäi lopulta lyönnin päähän.

Kalle Samooja (par) pelaa ainoana suomalaisena Saudi-Arabiassa meneillään olevan kovatasoisen ET-kilpailun jatkokierroksilla. Hän iski turnauksen toisella kierroksella tuloksen 68 ja eteni kahden lyönnin turvin cut-rajan oikealle puolelle.

”Tänään oli melkoisen erilainen päivä eiliseen verrattuna. Eilen pelailtiin marenkikelissä ja tänään kohtalaisen kovassa tuulessa. Jos putteri oli eilen vihollinen, niin tänään se oli bägin parhaita kavereita. Näin ne päivät vaihtelevat urheilussa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Samooja oli 15 reiän jälkeen tilanteessa, jossa hänen oli pelattava loppu yhden alle yltääkseen viikonlopun kahinoihin. Hän ei jättänyt mitään sattumaan varaan, sillä korttiin merkittiin kaksi perättäistä birdieä ja par viimeiselle.

”Olin kyllä ihan hyvin pelin sisällä, vaikka cutin ulkopuolella koko ajan oltiin. Kasilla meni pikku bonari. Hyvä avaus noin kahdeksaan metriin ja kolautus koteloon.”

Sijaa 52 jakava Samooja on kilpailun johtoon noussutta Ranskan Victor Pereziä (-10) kymmenen lyöntiä jäljessä. Kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin on matkaa puolet vähemmän.

”Erot ovat pienet, joten mukava päästä vääntämään viikonloppuna”, hän totesi.

Perjantaina toistamiseen tuloksen 71 pelanneelta Mikko Korhoselta (T77) olisi vaadittu jatkokierroksille lyönnin verran parempi 36 reiän tulos. Hän kirjasi yhden bogin ja yhden tuplabogin, kunnes teki lopussa kahden birdien suoran.

Korhoselle avautui Royal Greens & Country Clubin kentän viimeiselle reiälle vielä mainio paikka birdieen, mutta helsinkiläinen joutui tyytymään 18:lla par-tulokseen.

Korhosen kanssa saman tuloksen toisella kierroksella pelannut Tapio Pulkkanen (+4) karsiutui selvemmin. Etuysi yksi yli parin, kunnes toisen kenttäpuoliskon (1−9) neljännellä ja seitsemännellä reiällä tulleet birdiet nostivat toiveita jatkoonpääsystä.

”Hattu-Tapio” teki kuitenkin loppuun kaksi perättäistä bogia ja Pulkkanen jäi kolme lyöntiä karsintarajasta.

”Ihan hyvää peliä oli ilmassa tänään. Lopussa piti vähän riskillä hakea birdiejä ja tulikin bogit kahdelle viimeiselle. Eilinen jäi enemmän hampaankoloon kuin tänään”, sanoi Pulkkanen, jonka pelit ET:llä jatkuvat kolmen viikon kuluttua Omanin kilpailussa.

Saudi International -kilpailussa Malesian Gavin Green (-9) on lyönnin päässä paalulta olevasta Victor Perezistä. Pohjoismaalaisista Marcus Kinhult ja Henrik Stenson (-5) jakavat kahdeksatta sijaa.

Isoimmista maailmantähdistä USA:n Dustin Johnson on ruotsalaisten kanssa tasatilanteessa. Maailmanlistan ykkönen, USA:n Brooks Koepka (-1) löytyy vasta 38. sijaa jakavien joukosta.

Muutettu jutussa 31.1. klo 21.24 Tapio Pulkkasen kierroksesta kertovaa kohtaa huomioiden hänen lähtötiinsä, joka oli 10, ei 1. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)