Kalle Samooja sai hengen päälle Dubaissa – ”Varsin mallikas nykäisy aamutuimaan” - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja sai hengen päälle Dubaissa – ”Varsin mallikas nykäisy aamutuimaan”

Kalle Samooja pelaa viime vuoden tapaan Dubai Desert Classicin jatkokierroksilla. Kuva: Getty Images

Myös Tapio Pulkkasen rutistus riitti jatkokierroksille.

Kalle Samooja (-3) oli erinomaisella pelituulella Dubaissa meneillään olevan DP World Tourin huipputurnauksen toisella kierroksella. Hän pelasi Emirates Golf Clubin Majlis Coursella tuloksen 68, ja ylsi vaivatta jatkoon.

Samooja tilanne jatkopaikan suhteen näytti vielä kierroksen puolivälissä huolestuttavalta. Hän esitti kuitenkin jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla täyskäännöksen viiden birdien ja neljän parin muodossa.

”Se oli varsin mallikas nykäisy aamutuimaan. Tiedän, että tällaiseen peliin pystyy, mutta se on ollut vaan kateissa”, tällä viikolla 35-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Samooja kertoi tiedotteessa.
Kuudennelta väylältä peliään lauantaina jatkanut Samooja näytti sisuuntuneen otettuaan etuysin päätteeksi kolme puttia. Tässä vaiheessa cut-raja oli karannut jo neljän lyönnin päähän.
”Kympiltä sain momentumin päälle”, totesi Samooja, jonka 17. reiällä tekemä birdie toimi sinettinä pelien jatkumiselle sunnuntaina ja maanantaina.

”Henkisesti tärkeä rutistus jatkon kannalta. Nyt on vielä kaksi kierrosta aikaa painaa pakkaselle.”

Sijaa 57 jakava Samooja oli vuosi sitten kisan paras suomalainen. Tuolloin 12. sijaan riitti tulos kuusi alle. Tämänvuotisen tason perusteella kärkitusinaan ei ole asiaan parin yksinumeroisesti alittavalla lopputuloksella.

Tapio Pulkkaselle (-2) kierroksen alku oli vaikea. Häneltäkin vaadittiin peräkkäisten bogin ja tuplabogin jälkeen venymistä, ja siihen Kymen Golfin pelaaja myös kykeni. Bogit jäivät sikseen, kun Pulkkanen pelasi 14 viimeistä reikää kolme alle. Rutistus riitti viemään hänetkin jatkokierroksille Dubaissa kahden vuoden tauon jälkeen.

”Ihan hyvää peliä alun säädön jälkeen. Ei ole putteja mennyt juurikaan sisälle tällä viikolla. Silloin on vaikea pärjätä golfkilpailussa”, 65. sijaa jakava Pulkkanen kertoi.

Mikko Korhonen (-1) jäi täpärästi karsintaviivan alapuolelle. Sami Välimäki (par) piristyi toisella kierroksella pelattuaan mainion tuloksen, 68. Siinä oli kuitenkin jatkopaikkaa ajatellen kaksi lyöntiä liikaa, ja näin Välimäki koki ensimmäisen karsiutumisensa kauden kuudennessa kilpailussaan.

Dubai Desert Classicin kärkipaikkaa pitävät hallussaan Belgian Thomas Pieters, sensaatiomaista kisaa pelaava yhdysvaltalaisamatööri Michael Thorbjornsen sekä viikon päästä 50 vuotta täyttävä Englannin Richard Bland (-10). Jälkimmäisellä lienee revanssi mielessä, sillä hän menetti viime vuonna voiton kärsittyään Viktor Hovlandille tappion uusinnassa.

Tilanne kärjen osalta on äärimmäisen tasainen, sillä peräti 21 pelaajaa keikkuu kolmen lyönnin sisällä kärjestä. Heidän joukossaan on kahdeksatta sijaa jakava kisan suurin ennakkosuosikki, maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy (-8).

Myös kisan toinen huippuamatööri Ludvig Åberg (-6) on esiintynyt Dubaissa edukseen. Johdossakin avauskierroksella käynyt ruotsalainen on sijalla T22. Åberg on parhaillaan maailman amatöörirankingin kärjessä, Thorbjornsen on sijalla kaksi.

Dubain turnaukset houkuttelevat aina mukavasti väkeä, mutta lehtereillä on ollut huomattavasti enemmän yleisöä kuin parina edellisenä vuotena. Se johtuu ennen kaikkea koronarajoitusten poistumisesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • AnuM says:

    Tämää kisa osoittaa pelaajien tasoerot. Hyvät onnistuvat käytännössä lähes aina ja muut pelaajat vain satunnaisesti.

    LIV pelaajien pääsy Rolex kisoihin vie maun koko kisasta. Sitä epäurheilijamaisesti lähes toivoo heidän epäonnistuvan lyönneissään, mutta päinvastoin, he osoittavat olevansa todella kovan tason pelaajia ja tulevat Roryn ohella viemään palkintorahoista suurimman osan. Suomalaisilla ei ole mitään jakoa näissä karkeloissa.

    Minulle ei ole selvinnyt vieläkään miksi LIV pelaajat saavat osallistua.Entisiä voittajiako?
    Menee maku golfin seuraamiseen. Norman teki karhunpalveluksen koko lajille.