Samooja pysyi top 10:ssä Scottish Openin kurjassa säässä – ”Elämäni paras birkuton päivä” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja pysyi top 10:ssä Scottish Openin kurjassa säässä – ”Elämäni paras birkuton päivä”

Kalle Samooja oli lauantaina kentällä kaikkein kehnoimman sään aikana. Kuva: Getty Images

Myös Mikko Korhonen on edelleen hyvällä iskuetäisyydellä.

Iltapäivällä kovaksi yltynyt sade teki Renaissance Clubilla North Berwickissä meneillään olevan Scottish Openin viimeisten ryhmien pelaamisen poikkeuksellisen vaativaksi. Kuudennelta sijalta lauantaihin lähtenyt Kalle Samooja käytti kolmanteen kierrokseensa 74 lyöntiä pudoten kokonaistilanteeseen -4. Nyt kymmenettä sijaa jakava on kuitenkin vain viiden lyönnin päässä kärjestä.

Samooja esitti olosuhteisiin nähden mallikelpoisia otteita. 15 parin lisäksi hänelle kirjattiin kolme bogia, jotka tulivat kierroksen keskivaiheen molemmin puolin.

”Olipahan tsemppausta tänään. Elämäni paras birkuton kierros. Mikään ei tullut helpolla, vaikka lyöminen tuntuu hyvälle. Sateessa pelaaminen vie vähän mehuja ja varsinkin, kun lopussa lämpötila tippui”, etuysillä monta hyvää par-puttia upottanut Samooja kertoi tiedotteessa.

”Tuli testattua, että Peak Performancen sadeasu pitää miehen kuivana viisi tuntia. Nyt täytyisi keksiä, miten saan vielä kamat kuivaksi huomiseksi.”

Päivän parhaan suomalaistuloksen, 72, lyöneen Mikko Korhosen kortista löytyi niin ikään kolme bogia, mutta hän taisteli kierroksen viimeisen kolmanneksen hienosti kaksi alle. Korhonen jakaa 54 reiän jälkeen 22. sijaa, mutta on Samoojasta ja top 10:stä vain lyönnin päässä.

”Aika märkää oli tänään, vettä alkoi tulla loppua kohden aivan kaatamalla. En muista milloin viimeksi olisi tullut läpi sadeasusta. Ei paljon grippejä enää lopussa kuivailtu, kaikki kamat kastuivat ihan läpi”, Korhonen sanoi.

”Nyt vaan kuivatellaan kamoja ja huomenna uusiksi. Kenttä alkoi myös olemaan jo veden vallassa, saa nähdä miten ne saavat sen huomiseksi kuntoon. Sade pitäisi loppua vasta aamulla kasin aikaa.”

Kolmannelle jatkokierroksille selviytyneelle suomalaiselle Sami Välimäelle päivä oli rankka. Kärkikymmenikön tuntumassa kisan puolivälissä ollut Välimäki aloitti kahdella bogilla ja teki kaksi bogia lisää etuysin loppuun. 11. reiän tuplabogin jälkeen tuli vielä kaksi peräkkäistä bogia, kunnes hän teki päivän ensimmäisen ja ainoan birdiensä kentän 16. reiällä.

Robert Rock kiilasi Skotlannin huipputurnauksen kärkeen. Kuva: Getty Images

Tulos 78 pudotti Välimäen (+2) jaetulle 58. sijalle. Eroa kärkeen nousseeseen Englannin Robert Rockiin on nyt 11 lyöntiä.

European Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan Scottish Openin tuloslistan yläpää koki lauantaina dramaattisen muutoksen, kun top 20:n ulkopuolelle pudonnut ja tuloksen 79 pelannut Lucas Herbert vaihtui paalulla Rockiin ja voittotaisteluun hiiviskeli pelaajia kauempaakin.

Paremmissa olosuhteissa kierroksensa pelanneet Espanjan Adri Arnaus, Malesian Gavin Green ja Ranskan Victor Dubuisson jakoivat tuloksellaan 67 päivän kovinta noteerausta, ja koko kolmikko ryntäsi sijan 50 huonommalta puolelta kuuden joukkoon neljän lyönnin päähän kärjestä.

Rockin lähimmät uhkaajat ovat kahden lyönnin etäisyydellä toista sijaa jakavat Englannin Tommy Fleetwood, Australian Wade Ormsby, Ruotsin Marcus Kinhult sekä viimeisen seitsemän reiän jaksoon neljä bogia tehnyt Englannin Ian Poulter.

Kaksijakoisista olosuhteista kertoo omaa kieltään Poulterin nousu yhdellä sijalla ylöspäin, vaikka britti pelasi lauantain kierroksella 6–7 lyöntiä heikommin kuin kahtena ensimmäisenä päivänä.

Epävakaisten olosuhteiden vuoksi sunnuntain lähdöt ovat kahdelta tiiltä. Myös kentän saaminen tai pitäminen päätöspäivänä pelikuntoisena on toistaiseksi kysymysmerkki.

Suomalaisten lähtöajat Scottish Openin neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

12.12 Alexander Björk SWE-Nicolas Colsaerts BEL-Mikko Korhonen (1)
12.34 Lee Westwood ENG-Kalle Samooja-Grant Forrest SCO (1)
13.29 Sami Välimäki-Bernd Wiesberger AUT-Thomas Detry BEL (10)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje