Eagleen lopettanut Kalle Samooja: ”Oli sellainen show päällä, että huh huh” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Eagleen lopettanut Kalle Samooja: "Oli sellainen show päällä, että huh huh"

Arkistokuva: Getty Images.

Samooja tehtaili päätöspäivänä kaksi eaglea, muttei pystynyt parantelemaan asemiaan tuloslistalla.

Kalle Samooja oli ainoa jatkokierroksille selviytynyt suomalainen Euroopan kiertueen Saudi International -kisassa. Suuria ilonaiheita kisa ei lopulta hänellekään tarjonnut, sillä lauantaina lämmittelyssä jumittunut selkä haittasi lyömistä lauantain kierroksella. Päätöspäivänä selkä ei enää Samoojaa kiusannut.

Sunnuntaina Samoojan tuloskortti oli harvinaislaatuisen värikäs. Royal Greensin kentällä oli kilpailussa poikkeuksellisesti ainoastaan kaksi par-viitosta. Ne hän hyödynsi sunnuntaina optimaalisesti tekemällä molemmille eaglen. Birkkuja turkulainen onnistui leipomaan kaksi.

”Ei sinänsä mitään ihmeellistä. Kolme hyvää vetoa. Molemmissa noin neljän metrin putit koteloon”, Samooja kuvaili eagleja.

”Oli sellainen show päällä, että huh huh. Hyvät lyönnit ovat jäätävän hyviä, eaglejen ja birkkujen määrä kertoo siitä, mutta niin paljon on myös kuraa joukossa, että mahdoton päästä kärjen tuntumaan”, Samooja sanoi.

Onnistumisten vastapainoksi bogeja kertyi neljä, joiden lisäksi sunnuntaina nähtiin Samoojan kilpailun ainoa trilabogey reiällä kolme. Reikä oli Samoojalle erikoinen, sillä hän teki sillä kilpailun aikana birdien, parin, bogin ja triplan.

”Sivalsin tiukan bunkkerilyönnin kylkeen ja takaveteen. Droppi, greenille ja parit putit”, hän avasi.

Samoojan yhteistulos kilpailussa oli +2. Sunnuntaina hän nousi tuloslistalla pari pykälää ollen lopputuloksissa 56:s. Palkintorahaa sillä irtoaa  noin 8600 euroa ja Race to Dubai -pisteitä noin 12. Niiden myötä Samooja tulee nousemaan kiertueen pistelistalla sijalle 93.

”Talven aikana peli vaan on usein valitettavasti tällaista. Lähipeli ei ole tarpeeksi terävää ja tulee joitain pehmeitä vetoja joukkoon. Nyt lennellään himaan ja kolmen viikon päästä jatketaan aavikolla”, Samooja sanoi viitaten Oman Openiin, jossa hän kilpailee seuraavan kerran.

Lue seuraavaksi: G-Mac palasi voittajaksi yli viiden vuoden jälkeen: ”Halusin näyttää lapsille, että isi on kova!”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)