28.7.–4.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Samooja määräsi tahdin ankaraksi viritetyllä Freamilla – ”Aika lailla sellaista mihin tourilla on tottunut”

Kalle Samoojan mielestä Nordecenterin Fream-kenttä tarjosi pian kauttaan European Tourilla jatkavalle pelaajalle toiveiden mukaisen haasteen. Kuva: Getty Images

Naisten kilpailu voitto ratkaistiin kahden LET-pelaajan uusinnassa.

Kalle Samooja näytti ET-pelaajan mallia Nordcenter Golf & Country Clubilla keskiviikkona käydyssä The Fream Extreme Open by Åminne Miljö -kilpailussa. Hän pelasi 18 reiän lyöntipelissä tuloksen 70 (-2) jättäen seuraavaksi sijoittuneet Alex Hietalan, Juuso Kahloksen ja Matias Honkalan kolmen lyönnin päähän.

Samooja aloitti kierroksensa Fream-kentällä tyylikkäästi kolmella peräkkäisellä birdiellä. Hän siirtyi kuudennella reiällä tilanteeseen neljä alle, ja oli samassa lukemassa myös kierroksen toisen kolmanneksen jälkeen.

Turkulaisen reilu etumatka kaventui 17. reiällä tulleen triplabogin myötä, kunnes hän korjaili tulostaan päätösreiän birdiellä.

Fream-kenttä oli viritetty kilpailuun ennalta tiedetyn mukaisesti tavallista vaikeammaksi. Tiipaikat olivat mahdollisimman kaukana ja liput sijaitsivat liukkailla viheriöllä hankalissa kulmissa. Myös karheikkoja oli levennetty ja väyliä kavennettu.

”Kyllä Fream vastasi sitä, mitä toivoinkin. Lipunpaikat olivat tiukat, mutta rehdit. Aika lailla sellaista, mihin tourilla on tottunut”, Samooja kertoi.

Hänen mielestään suomalaisten kilpapelaajien pitäisi enemmän päästä pelaamaan kentillä, jollaiseksi Fream oli keskiviikkona viritetty.

”Myös oma peli oli sillä tasolla, mitä uskalsin toivoa – kaikin puolin stediä menoa. Vähän mittojen hallinnassa näkyy vielä ongelmia, mutta eiköhän ne pelin kautta sieltä löydy”, 1500 euroa palkintorahaa kuitannut Samooja totesi.

Samooja jatkaa kauttaan European Tourilla kahden viikon kuluttua pelattavassa British Mastersissa, jossa myös Mikko Korhonen palaa työmaalleen. Muut suomalaiset ET-pelaajat, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen, ovat mukana tällä viikolla Itävallassa käytävässä ET:n ja Challenge Tourin yhteiskilpailussa.

Naisten kisassa Ladies European Tourin pelaajat Tiia Koivisto ja Sanna Nuutinen löivät tuloksen 76 (+4). Kaksikko ratkaisi paremmuutensa playoffissa, joka päättyi toisella uusintareiällä Nuutisen onnistuneeseen birdieputtiin. Hän tienasi voitollaan 1000 euroa.

Kilpailun toisesta parin alituksesta vastasi miesten amatöörisarjan voittanut Espoon Ringside Golfin Joonas Hinkkanen, tuloksellaan 71 (-1). Tunnin verran myöhemmin startanneella St. Laurence Golfin Rasmus Karlssonilla olisi ollut 18. reiän birdiellä mahdollisuus kiilata Hinkkasen edelle, mutta hän päätti kierroksensa bogiin.

Naisten amatöörisarjan paras oli tuloksen 80 (+8) lyönyt Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje