26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja löysi Wentworthissa ryhtiliikkeen, kun oli jo "kakat housuissa"

Ludvig Åbergilla on Rolex Series -kilpailussa kahden lyönnin etumatka. Kuva: Getty Images

Viisi Ryder Cup -pelaajaa on BMW PGA Championshipin kärkikymmenikössä.

Lontoon seudulla käytävässä DP World Tourin huippukilpailussa niukasti jatkoon päässyt Kalle Samooja pelasi lauantaina kirjavan kierroksen. Tulokseksi muodostui Wentworth Clubin kentällä 73, ja hän lähtee Sami Välimäen kanssa päätöspäivään tasatilanteesta.

Tuloksella par heltiää BMW PGA Championshipissä jaettu 66. sija.

Samoojan peli kolmannella kierroksella oli aaltoilevaa, kun onnistumisia seurasi aina heikompia vaiheita. Hän oli kierrostaan kolme yli, kunnes tehtaili lopussa kolme birdieä. Päivän trendille ominaisesti kierros päättyi bogiin.

”Haasteita oli tänään pitkin taivalta. Löin itseni liian monta kertaa paikkaan, josta ei päässyt edes paria yrittämään. Tarkempia avauksia ja rautoja tarvitsisi”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Lopussa sain pienen ryhtiliikkeen, kun kakat oli jo housussa.”

Seudulle on luvattu sunnuntaina jonkin verran sadetta, joten Samooja uskoi nousulle olevan ”vielä hyvät saumat”.

Sami Välimäki sai odottaa 14. (kentän 4.) reiälle saakka päivän ensimmäistä birdieään. Heti perään tullut toinen birdie nosti hänet kierroksellaan par-tilanteeseen. Lauantain urakka päättyi kuitenkin kahteen bogiin, ja Välimäki sai tyytyä tulokseen 74.

DP World Tourin lippulaivakilpailun kärjessä jatkaa Ludvig Åberg (-16). Ryder Cupiin valitulla ruotsalaissensaatiolla on kahden lyönnin johto sunnuntain pelikavereihinsa, Englannin Tommy Fleetwoodiin ja Skotlannin Connor Symeen.

Vielä kesäkuussa amatöörinä pelanneen Åbergin esitykset huipputurnauksissa hämmästyttävät. Otteet ja eleet kentällä ovat kuin kokeneella tähtipelaajalla. Hän ei ole ammattilaiseksi siirryttyään tarvinnut totutteluaikaa noustessaan kertaheitolla maailman eliittiin.

Euroopan Ryder Cup -pelaajia ei aiempina päivinä liiemmin kärkikahinoissa näkynyt. Nyt joukkueesta top 10:ssä ovat Åbergin ja Fleetwoodin lisäksi Espanjan Jon Rahm (-12), Englannin Tyrrell Hatton (-11) sekä Itävallan Sepp Straka (-11). Kullakin on vielä mahdollisuutensa kiilata Rolex Series -kisan voittotaisteluun.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

11.30 Adri Arnaus ESP – Sami Välimäki – Alex Fitzpatrick ENG (9)
11.40 Nicolai Højgaard DEN – Jordan Smith ENG – Kalle Samooja (9)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje