Samooja: ”Kai ihan kiitettävän arvosanan voi antaa kaikkine ekstroineen” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja: "Kai ihan kiitettävän arvosanan voi antaa kaikkine ekstroineen"

Kalle Samooja voi hyvillä mielin jäädä joululomalle. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja pelasi hienon kauden, jonka päätteeksi uran kokonaisansiot nousivat yli miljoonan euron.

Kalle Samooja päätti Dubaissa pelattavan European Tourin finaalikilpailun 70 lyönnin kierrokseen. Se vei hänet kilpailussa kokonaistulokseen 283 (-5), jolla hän jakaa tässä vaiheessa 23. sijaa.

Samoojan päätöskierrokseen mahtui neljä birdieä ja yksi tuplabogey. Hän laittoin sinetin kaudelleen tekemällä 18. reiällä maukkaan birdien yhdeksän parin jälkeen. Kaksi alle -tulos oli Samoojan toiseksi paras DP World Tour Championship -kilpailussa.

”Se on sitten päivä, kisa ja kausi paketissa. Ei ollut mikään kauhean lennokas päivä. Tuli raavittua kasaan, mitä oli saatavissa”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Vähän vaikeaa se oli koko ajan. Ei missään nimessä parasta meikäläistä, mutta sillä mennään mitä on tarjolla ja siihen nähden täytyy olla ihan tyytyväinen tulokseen.

Loppukaudesta hyvään vireeseen päässyt Samooja arvioi kauden tuoreeltaan positiiviseksi.

”Kai voi ihan kiitettävän arvosanan antaa kaikkine ekstroineen, mitä vallitseva tilanne loi.”

Näillä näkymin sijalle 42 Race to Dubai -rankingissa sijoittuva Samooja lentää takaisin Suomeen ensi yönä. Kotona odottaa perheen kuopuksen ensinäkeminen, sillä hänen puolisonsa synnytti perjantaina toisen lapsen.

”Seuraavaksi katsellaan kilpailu loppuun ja illalla porukalla syömään ja paketoimaan kausi.”

Tulossa on myös toisen kautensa ET:llä pelanneen Samoojan paras sijoitus kiertueen rankingissa, jossa hän oli viime vuonna 62:s. Hän kokosi tänä vuonna kolme top 10 -sijoitusta, joista kaksi oli top-kolmosia. Lähimpänä voitto oli loka-marraskuun vaihteessa Kyproksella, missä hän kärsi uransa toisen uusintatappion; tällä kertaa Englannin Callum Shinkwinille.

Samooja on kokoamassa tällä kaudella noin 420 000 euron ansioita, mikä nostaa hänen uratienestinsä European Tourilla yli miljoonan euron rajan.

Hienoa turnausta pelaava Sami Välimäki (-13) on noussut 13 reiän jälkeen jaetulle kakkostilalle, kolme lyöntiä johdossa olevasta Matthew Fitzpatrickista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje