26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja ja Pulkkanen aloittivat nousun kohti top-kymppiä – ”Tänään oli hyvä päivä officessa”

Kalle Samoojan puttipeli palautui lauantaina normitasolle. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosella oli Portugal Masterissa puhti poissa lauantaina.

Kisan toistaiseksi parasta kierrostaan lauantaina jakanut Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen jatkavat Vilamourassa meneillään olevan Portugal Mastersin päätöspäivään parhaina suomalaisina.

Kokonaistilanteeseen seitsemän alle noussut kaksikko jakoi 17. sijaa, kun päivän pelitapahtumat olivat loppumaisillaan.

Samooja teki kierroksen alkuvaiheessa kaksi birdieä, mutta päätti etuysin bogiin. Jälkimmäinen kenttäpuolisko oli lähes ensimmäisen toisinto: turkulainen iski peräkkäiset birdiet rei’illä 12 ja 13 ja vielä päivän viidennen 17:llä, kunnes tämäkin yhdeksikkö päättyi bogi-tulokseen.

”Tänään oli hyvä päivä officessa. Griinit olivat ehkä hieman napakoituneet eilisestä ja tuuli pysyi sopivan terhakkaana. Liput olivat ehkä hieman tiukemmat, niin oli vaikea päästä lähelle”, toistakymmentä sijaa asemiaan kohentanut Samooja kertoi tiedotteessa.

”Puttipeli oli jo huomattavasti parempaa, niin sanotusti normitasolla. Hyvä positiivinen esitys ja hajuetäisyyden päässä top-kympistä. Vedetään huomenna aggressiivinen, iso kierros, niin hyvät sijat ovat vielä saavutettavissa.”

Pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia kilpailussa pelannut Pulkkanen kirjasi lauantain kierroksella lukemat 69. Urakka käynnistyi birdiellä, mutta kaksi seuraavaa parista poikennutta reikätulosta (8 ja 12) oli bogeja.

Vähän kliinisempiä wedgejä lipun juureen, niin sauma nousulle on olemassa.

Lipunpaikoista samoilla linjoilla Samoojan kanssa olleen Pulkkasen takaysi oli värikäs, sillä ensimmäisen kolmanneksen päättäneen bogin jälkeiset viisi reikää toivat kaksi birdieä, yhden bogin ja yhden eaglen.

”Ihan hyvä kierros tänäänkin. Mielestäni oli vaikeita lipunpaikkoja varsinkin etusyillä. Vähän kliinisempiä wedgejä lipun juureen, niin sauma nousulle on olemassa”, Pulkkanen sanoi.

Samoojan osalta paikka Euroopan kiertueen ensimmäiseen finaalisarjan kilpailuun on turvattu, mutta Pulkkanen tarvitsee Vilamourasta top 5 -sijoituksen päästäkseen Turkkiin. Se edellyttää ”Hattu-Tapiolta” sunnuntaina kovan luokan suoritusta.

”Sen verran tuloslistaa tutkailin, että -7 täytyisi huomenna rakentaa, jotta nousisin top 5:een. Myös bogit pitäisi saada huomenna pois kortista.”

Mikko Korhoselta (-1) kolmas kierros oli yhden vahvan päivän jälkeen heikko. Kierros Dom Pedro Victoria -kentällä alkoi bogilla, jonka hän kuittasi viitosella tulleella, päivän ainoaksi jääneellä birdiellä. Sisääntulossa Korhoselle merkittiin vielä kaksi bogia, ja tulokseksi muodostui 73.

”Ei ollut oikein mitään annettavaa kentällä tänään. Löysä kroppa ja haluton mies”, 61. sijaa jakava Korhonen sanoi pettyneenä.

Portugal Mastersin kärkeen nousseella Brandon Stonella (-15/17 reikää) on kahden lyönnin johto toiseen eteläafrikkalaiseen Dean Burmesteriin ja Englannin Oliver Fisheriin (16 reikää).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje