[11][17]

[11][17]

Sami Välimäki pommitti itsensä keulille Kyproksen ET-kisan avauskierroksella

Sami Välimäki esitti järkähtämättömiä otteita torstain kierroksella. Kuva: Getty Images

Myös Kalle Samooja etenee strategisen rajan oikealla puolella.

Sami Välimäki avasi pelin jälleen sähäkästi toisessa peräkkäisessä Aphrodite Hills Resortin kentällä käytävässä European Tourin kilpailussa. Viime viikon kisan kuutonen pelasi torstaina tuloksen 66 (-5), jolla hän jakaa piikkipaikkaa viiden muun pelaajan kanssa kierroksen ollessa yhä kesken.

Bogittomasti pelanneen Välimäen lennokkain vaihe kierroksella osui takaysin alkuun, missä hän tehtaili eaglen ja kaksi birdieä. Päivän ensimmäisen birdiensä Välimäki teki seitsemännellä reiällä.

”Alkuun oli vähän tahmeata, mutta käännöksessä sain pari tärkeätä onnistumista”, Välimäki tiivisti ensimmäisen kierroksen tapahtumat.

Kympillä löin varmaan parhaan lyönnin kahteen viikkoon… Seuraavalla sitten varmaan huonoin lyönti kahteen viikkoon.

Sunnuntaina Aphrodite Hills Cyprus Openin voitosta uusinut Kalle Samooja oli hänkin jälleen vireessä tutulla kisakentällä. Samoojan avaus 68 (-3) riittää jaettuun 14. sijaan. Turkulaisen tuloskortti oli huomattavasti värikkäämpi kuin Välimäen. Neljän birdien lisäksi nähtiin komea eagle reiällä 10 ja kolme bogia, niistä kaksi par-kolmosilla.

”Oli ihan hyvää peliä sen varsinaisessa merkityksessä. Vähän enemmän oli tapahtumia siellä sun täällä, mutta tulos hyvä. Kympillä löin varmaan parhaan lyönnin kahteen viikkoon. Hybridi 225:sta metristä kolmeen metriin ja putti sisään”, hän kertasi eaglen synnyn.

Eaglea seurasi bogey, jossa mentiin laadullisesti toiseen päähän.

”Seuraavalla sitten varmaan huonoin lyönti kahteen viikkoon ja hookki outtiin ja puskaan. Ei löytynyt. Kakkospallon chippasin sisään bogin veroisesti.”

Mikko Korhonen teki tuloksen 72 (+1) kolme bogin ja kahden birdien myötä. Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kilpailussa sijaa 77.

European Tour esittelee Aphrodite Hills Cyprus Showdown -kilpailussa uudenlaisen pelimuodon. Kahden kierroksen jälkeen 32 parasta ja samaan tulokseen yltäneet pääsevät lauantain kierrokselle. Kolmannen päivän alla tulokset nollataan ja lauantain kierroksen 16 parasta ja saman tuloksen pelanneet etenevät viimeiseen vaiheeseen. Päätöspäivänä lähdetään jälleen nollilta liikkeelle, ja sunnuntain tulokset ratkaisevat turnauksen finaalikierrokselle selviytyneiden järjestyksen.

Korhosella on eroa kolmannelle kierrokselle etenevien 32 parhaan joukkoon kuitenkin vain kolme lyöntiä. Tuloksen 75 (+4) pelannut Tapio Pulkkanen jakaa kisan viimeistä, eli 100. sijaa. Pulkkasen tuloskortista löytyi kolme birdieä, mutta myös neljä bogia ja yksi tripla.