Sami Välimäki odottaa jo isoja kisoja ja yleisömassoja: ”Ei ole vielä mahdollisuutta ollut, sitä odotan innolla” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf - Podcast

Sami Välimäki odottaa jo isoja kisoja ja yleisömassoja: "Ei ole vielä mahdollisuutta ollut, sitä odotan innolla"

Kertaamme podcastissa Omanin kisan ratkaisuhetket. Sami Välimäki paljastaa myös esikuvansa sekä sen, mikä majoreista on hänelle se kaikkein suurin.

Sami Välimäki myöntää, että aika tulee jo pitkäksi. Koronaviruspandemia tuli harvalle hyvään aikaan, ja ammattiurheilijoiden ammatinharjoittamisen tilanne katkaisi kuin seinään. Harjoittelemaan vielä pääsee, mutta kisakentille tuskin moneen kuukauteen.

Välimäki ehti pelasta Euroopan kiertueella seitsemän kisaa. Jo kuudennessa startissaan hän otti avausvoittonsa.

Oman Openin voitosta on ehtinyt kulua kohta neljä viikkoa, mutta Välimäki myöntää, ettei ehkä ihan vieläkään tajua, mitä tuli tehtyä.

”Ei sitä ihan vieläkään pysty käsittämään. Pitkäjänteinen työ yleensä jossain vaiheessa palkitsee, ja ne ovat niitä parhaita hetkiä. Siitä hetkestä pitää osata nauttia, siksi sitä työtä tehdään”, hän sanoo.

Mitä miehen päässä sitten liikkui, kun hän asteli viheriölle 72:nnellä reiällä, jossa odotti birdie-putti, jonka upottamalla hän tiesi etenevänsä uusintaan?

”15-vuotiaana Vierumäellä oli ensimmäiset kansainväliset kisat ja muistelin, että samanmoisen putin olen laittanut siellä, että pääsin uusintaan. Hain sieltä vähän virtaa ja fiilistä. Kun näin ensimmäistä kertaa putin, näin että linja on selkeä, ja että tämä menee sisään.”

”Sen jälkeen tiesin, että (uusinnassa) mulla on etu: loistava lopetus ja peli valmiina, korttiin nimi alle, ja auton kyytiin”, Välimäki muistelee.

Uusinnassa vastaan asettunutta Brandon Stonea Välimäki ei tuntenut entuudestaan.

”Tv:n välityksellä olen katsellut, niin kuin muitakin. Stone oli todella mukava ja rupesi heti juttelemaan autossa. Kun pelattiin, oltiin omissa maailmoissamme, mutta autossa juteltiin kaikenlaista. Siinä oli hyvä fiilis.”

Kotioloissa Välimäki pyrkii harjoittelemaan säännöllisesti ja Pirkkalaan muuttanut nuori mies on ehtinyt jo kotimaassakin golfkentälle. Haaveissa siintävät kuitenkin isot kisat ja yleisöt.

”En ole vielä isojen yleisöiden eteen päässyt pelaamaan. Sitä odottaa innolla, koska sellainen mahdollisuus tulee”, Välimäki sanoo viitaten ET:n lippulaivakisaan Wentworthissa, jonne hän voittajakategorialla pääsee mukaan, sikäli kun kisa tänä vuonna pelataan.

Välimäen haastattelun Kisaviikko-podcastista pääset kuuntelemaan alla olevasta linkistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje