[6][5]

[6][5]

Sami Välimäki nousi takaisin 100:n joukkoon, Samoojalle uran paras sijoitus maailmanlistalla

Pohjoismaalaisia ei maailmanlistan sadan parhaan joukosta löydy kuin kaksi.

Sami Välimäki nousi tänään maanantaina julkaistulla uusimmalla golfin miesten maailmanlistalla takaisin sadan parhaan joukkoon sijalle 99. Välimäki oli sunnuntaina päättyneessä Tenerife Openissa 22:s. Miehen uran paras sijoitus listalla on ollut 69.

Pohjoismaalaisista Välimäen edellä on ainoastaan Norjan Viktor Hovland. Eroa häneen on melkoisesti, sillä Hovlandin sijoitus on 11. Ruotsin Alex Noren on Välimäestä kahden pykälän päässä sijalla 101, Tanskan Rasmus Hojgaard puolestaan sijalla 103.

Myös Kalle Samoojalla oli mahdollisuus murtautua sadan parhaan joukkoon. Se olisi vaatinut voitto tai toista sijaa Teneriffalla, jossa Samooja oli lopulta kolmas. Samooja on tuoreella listalla sijalla 113. Nousua tuli 18 pykälää, ja sijoitus on Samoojan uran korkein.

”Moni ei varmaan tiedä, että pelasin muistakin asioista kuin vain tämän kilpailun voitosta. Toisella sijalla olisi tullut suora paikka PGA Championshipiin, kauden toiseen majoriin on maailmanlistan kautta ehkä vielä jonkinlaiset havinat”, Samooja kertoi Ylen artikkelissa.

Samooja kuitenkin sanoi kisan jälkeen suoraselkäisesti, että mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Sunnuntaina lyöminen oli hankalaa ja liian paljon jäi lähipelin sekä puttaamisen varaan. Vaikka lähipeli oli ajoittain maailmanluokkaa ja puttaaminenkin terävää, ei Samoojalla ollut mitään mahdollisuuksia kamppailla voitosta loistavan kierroksen pelannutta Dean Burmesteria vastaan.

Kierroksesta kehkeytyi puolustustaistelu, josta Samooja selvisi kunnialla. Viimeisellä reiällä kuitenkin myös Saksan Nicolai Von Dellinghausen kiilasi Samoojan ohi ja yksin toiselle sijalle upotettuaan noin nelimetrisen eagle-puttinsa ja Samoojan missattua hienon hienosti yhtä pitkän birdie-puttinsa.

Mikko Korhonen oli pettynyt omaan suoritukseensa paitsi sunnuntaina myös koko muutaman viikon jakson aikana. Hän oli Teneriffalla 56:s. Viikkoa aikaisemmin hän karsiutui jatkosta. Korhonen oli sitä ennen poissa kentiltä yli kaksi ja puoli kuukautta.

”En kyllä muista, että hetkeen olisi ollut näin huonoa kolmen viikon pätkää. Yksi ihan kohtuullinen päivä ja loput ihan hirveätä tekemistä”, hän sanoi.

Tuoreella maailmanlistalla Korhonen on sijalla 236. Hänen paras sijoituksensa on 84.