Sami Välimäki rynnisti heti kärkihaminoihin Abu Dhabin huippukisassa, myös muilta suomalaisilta kelpo alku - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki rynnisti heti kärkihaminoihin Abu Dhabin huippukisassa, myös muilta suomalaisilta kelpo alku

Sami Välimäki aloitti Abu Dhabin Rolex Series -turnauksen vakuuttavasti. Kuva: Getty Images

Koko suomalaisnelikko ylsi torstaina vähintään par-tulokseen.

Sami Välimäki käynnisti vuoden 2023 kilpailut DP World Tourilla upealla tavalla. Hän pelasi Abu Dhabi HSBC Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-5), jolla heltiää tässä vaiheessa jaettu viides sija.

Yas Links -kentän 10. reiältä startannut Välimäki oli kierrostaan toisen kenttäpuoliskon alussa kolme alle, kunnes hän teki 12. (kentän 3.) reiällä päivän ensimmäisen boginsa. Tämän jälkeen Välimäki laittoi isomman vaihteen päälle tehtaillen viiden reiän aikana peräti neljä birdieä.

Hän iski viimeisen avauksensa par-nelosella vasemmalle bunkkeriin, josta löi pallonsa griinin viereen kevyeen karheikkoon. Chippi jäi hieman lyhyeksi, eikä kolme lyöntiä kärjestä oleva Välimäki onnistunut pelastamaan kierroksensa päätteeksi paria.

”Tosi hyvää pallonlyömistä koko päivän. Tulos tuli helpolla, ja vielä jäi kentälle varaa”, Välimäki iloitsi.

Välimäen kauden alku on ollut rohkaiseva. Hän saavutti Etelä-Afrikassa pelatuissa kisoissa toisen ja 11. sijan sekä ylsi kahdessa muussakin jatkokierroksille. Vuodentakaisessa Abu Dhabin kisassa hän oli 72:s, joten tällä viikolla on revanssin paikka.

Myös muiden suomalaisten kisaurakka alkoi mukavasti. Kalle Samooja olisi tullut viimeisen reiän birdiellä lyönnin päähän Välimäestä, mutta kierros päättyi jälkimmäisen tavoin bogiin. Samooja on tuloksellaan 70 (-2) jaetulla 34. sijalla.

”Kausi potkaistiin käyntiin varsin tasapainoisella rundilla. Yllättävänkin kotoisa olo kentällä yhdeksän viikon tauon jälkeen. Tiiltä oli toivomisen varaa, mutta raudat olivat varsin teräviä koko päivän ja jonkun putinkin sain sisään”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Hän arvioi, että kentän par alitetaan useamman pelaajan voimin reilusti.”Tulostaso tulee olemaan melkoisen kova. Uskon, että lipun paikat tulevat olemaan tiukemmat tämän päivän jälkeen, kun tuulen pitäisi tyyntyä.”

Tapio Pulkkasen ensimmäisen päivän esitys oli kirjava: tuloskortista löytyi parin alittavia ja parin ylittäviä reikätuloksia sekä pareja kutakin kuusi kappaletta. Torstain kruunu oli kahden bogin välissä tullut eagle, kentän 11. reiällä.

”Oli kyllä aika erikoinen kierros. Muutama bogey tuli aivan liian helposti. Ehkä kisatauko näkyi siinä mielessä.”

”Lyönti oli melko hyvässä iskussa tänään, ja tuntui että parempaan tulokseen oli eväät. Täytyy olla tarkempi huomenna”, sanoi Pulkkanen, joka on yksi alle -tuloksellaan sijalla T44.

Mikko Korhonen oli ensimmäisen kenttäpuoliskon jälkeen mukavassa tahdissa, tilanteessa -2. Sisääntulossa tulleet peräkkäiset bogey ja tuplabogey kuitenkin heikensivät rutkasti hänen asemiaan. Toiseksi viimeisen reiän birdie tuli tärkeään paikkaan, ja tuloksellaan 72 (par) 65. sijaa jakava Korhonenkin on hyvin kuvassa mukana.

Kilpailun kärjessä on Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeni Luke Donald (-8). Italian Guido Migliozzi ja Australian Jason Scrivener jahtaavat englantilaista lyönnin päässä.

Abu Dhabi HSBC Championship on kauden ensimmäinen kiertueen Rolex Seriesiin kuuluvat turnaus. Palkintorahaa on jaossa yhdeksän miljoonaa dollaria.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)