Sami Välimäki karsiutui PGA Championshipissä: ”Sekäsaunaa pari päivää” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Sami Välimäki karsiutui PGA Championshipissä: "Sekäsaunaa pari päivää"

Getty Images

Välimäki petrasi tekemistään avauskierroksesta, mutta brutaali Ocean Course jäi kesyttämättä uran toisessa major-startissa.

Kiawah Islandin Ocean Coursen haasteet olivat liikaa Sami Välimäelle, joka karsiutui PGA Chmapionship -kilpailun jatkokierroksilta tuloksella +10. Kilpailu ratkesi hänen kohdaltaan suurelta osin jo torstaina, kun avauskierros vaati 78 lyöntiä (+6).

Perjantaina Välimäki löysi paremman vireen ja teki tuloksen 76 (+4). Kierroksen aikana syntyi kolme birdieä. Bogeja hän teki viisi, tuplia yhden.

Avauskierroksellaan Välimäki epäonnistui pahasti viheriöllä. Hän jäi strokes gained putting -tilastossa lähes 2,5 lyöntiä pakkaselle kanssakilpailijoiden keskimääräiseen suoritukseen nähden. Perjantaina oli täysin toinen ääni kellossa, ja Välimäen strokes gained putting -tilasto oli yli 1,8 lyöntiä plussalla. Avauspelikin kulki, mutta lähestymislyöntien kanssa oli suuria ongelmia ja viheriöosumia kertyi kierroksen mittaan vain viisi.

”Selkäsaunaa pari päivää. Ei jäänyt mitään käteen”, Välimäki kommentoi pettyneenä.

Kisan kärkeen on kivunnut Etelä-Afrikan Branden Grace, joka on 15 pelaamansa reiän jälkeen kierrostaan neljä alle ja kilpailuaan kuusi alle parin. Iäkkäämmistä ikisuosikeista kärkikahinoihin kipusivat Ian Poulter (-3, 12 reikää perjantaina) sekä Phil Mickelson, joka on Gracesta vain  lyönnin päässä.

Kalle Samoojan toinen kierros käynnistyy vasta kello 21.42 Suomen aikaa. Samoojan ensimmäisen kierroksen tulos oli +2. Cut-raja on asettumassa lyönnin sen ylä- tai alapuolelle, joten Samoojalla on erinomaiset mahdollisuudet selvittää tiensä jatkokierroksille.

Lue seuraavaksi: Kylmä putteri hyydytti Välimäen – ennakkosuosikki McIlroyn masentavien avauskierrosten sarja majoreissa jatkui

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)