5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Ote kortista lujittui − Välimäki syttyi Dubain finaalikisassa upeaan esitykseen

Sami Välimäki oli lauantaina hurjassa vedossa. Kuva: Getty Images

Bogiton huippukierros huipentui eagleen Earth Coursen 18. reiällä.

Sami Välimäki esitti rautaisia otteita Jumeirahin golfkeskuksessa Dubaissa meneillään olevassa DP World Tourin finaaliturnauksessa. Hän pelasi kilpailun kolmannella kierroksella upean tuloksen, 65, ja on noussut tässä vaiheessa jo tuloslistan keskivaiheille.

Bogittoman kierroksen pelanneen Välimäen lyönnit sujuivat lauantaina erinomaisesti. Pallo livahti avauksessa kerran reilusti oikealle, mutta hän pystyi myös 15. reiällä pelastamaan parin. Birdiejä syntyi viisi, joista neljä tuli Earth Coursen etuysillä.

Hehkeän päivän kruunasi 18. väylällä 207 metrin päästä lipun viereen päätynyt kakkoslyönti. Välimäellä oli helppo tehtävä pyöräyttää kierroksen päätteeksi alle metrin pituinen eagle-putti sisään.

Kokonaistilanteeseen -6 noussut suomalainen on parhaillaan jaetulla 23. sijalla. Asemiaan 19 pykälää parantanut Välimäki on vastannut seitsemän alle -kierroksellaan päivän toistaiseksi kovimmasta tuloksesta.

Iso onnistuminen oli lähes sinetti hänen PGA Tour -kortilleen. DP World Tourin pistelistan kymmenen parasta, joilla ei vielä korttia ole, saavat pelioikeuden USA:n kiertueelle kaudeksi 2024. Välimäki olisi tämän hetken ennusteen mukaan kiinni ”korttilistan” viidennessä sijassa.

Välimäen startti 50 pelaajan kilpailuun oli vaatimaton. Hän jakoi avauspäivänä viimeistä sijaa, mutta on pelannut kaksi seuraavaa kierrosta kärjen tahdissa.

Kolmatta kierrosta neljä reikää pelannut Nicolai Højgaard (-12) jatkaa DP World Tour Championshipin paalulla. Rinnalle on noussut yhden reiän pidemmälle ehtinyt Tommy Fleetwood.

Trio Thorbjørn Olesen, Viktor Hovland ja Jens Dantorp jakaa kolmatta sijaa lyönnin päässä kärkikaksikosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)