Kiikarissa WGC-Match Play ja Masters − Välimäellä edessään isot viikot European Tourilla - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kiikarissa WGC-Match Play ja Masters − Välimäellä edessään isot viikot European Tourilla

Sami Välimäki osallistuu ensimmäistä kertaa Dubai Desert Classiciin. Kuva: Getty Images

Sami Välimäellä on mahdollisuus pohjustaa seuraavien 1,5 kuukauden aikana paikkansa alkukevään kaikkiin isompiin huipputurnauksiin.

Upean tulokaskauden European Tourilla pelannut Sami Välimäki on yksi niistä nuorista huippupelaajista, joihin katseet kiinnittyvät Lähi-idässä pelattavissa alkuvuoden turnauksissa. Tällä viikolla vuorossa on nimekkään joukon paikalle houkutellut Dubai Desert Classic, johon Välimäki osallistuu ensimmäistä kertaa.

Maailmanlistalla sijalla 69 olevalle pirkanmaalaiselle seuraavat 1,5 kuukautta ovat erityisen merkittäviä, sillä niissä on panoksena paikka muun muassa World Golf Championships -sarjan reikäpeliturnaukseen sekä pian tämän jälkeen pelattavaan Masters Tournamentiin.

WGC-Dell Technologies Match Play -kilpailuun otetaan maailmanlistalla kymmenen päivää ennen turnauksen alkamista olleet 64 ensimmäistä pelaajaa. Se tarkoittaa sitä, että ikkuna reikäpelin epäviralliseksi MM-turnaukseksikin kutsuttuun kisaan sulkeutuu maaliskuun puolivälin jälkeen pelattavan Qatarin kilpailun jälkeen.

Mastersiin päästäkseen Välimäen, 22, olisi puolestaan oltava maaliskuun viimeisellä viikolla päivitettävällä maailmanlistalla top 50:ssä. Hän on sen sijaan jo varmistanut viimevuotisella menestyksellään paikkansa kauden ensimmäiseen, Floridassa helmikuun lopulla käytävään WGC-sarjan turnaukseen.

Major-voittaja Collin Morikawa tähdittää Emirates Golf Clubilla pelattavaa Dubain turnausta. Kuva: Getty Images

Edessä olevan 1,5 kuukauden aikana Välimäki pelaa viisi kilpailua, joiden joukossa ovat edellä mainittujen Dubain, Floridan ja Qatarin kisojen lisäksi Saudi-Arabian ja Omanin turnaukset. Hän puolustaa jälkimmäisen voittoa maaliskuun alussa.

European Tour haastatteli vauhdilla maailman huipulle noussutta ja Vuoden Urheilija -äänestyksessä loistavasti menestynyttä Välimäkeä turnauksen ennakkotunnelmissa, joissa hän pohdiskeli mennyttä kautta ja torstaina alkavaa tasokasta koitosta.

”Ylsin viime kaudella päätavoitteeseeni, joka oli turnausvoitto ja kategorian parantaminen. Nyt odotan innolla ensimmäistä esiintymistäni Dubai Desert Classicissa”, Välimäki sanoi.

”Olen ylpeä siitä, että olen saavuttanut tämän pisteen käynnistettyäni ammattilaisurani vasta kaksi vuotta sitten. Tavoitteeni on jatkaa vain kovemmilla otteilla. Edessä on tärkeä kilpailu, pelkästään vilkaistessa muutamia mukana olevia aiempia voittajia. Olisi hienoa saada liittyä heidän joukkoonsa.”

Välimäki avasi muiden suomalaisten ET-pelaajien tavoin kautensa viime viikon Abu Dhabin kilpailussa, jossa hän karsiutui. Mikko Korhonen sijoittui kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvassa turnauksessa hienosti 15:nneksi ja Tapio Pulkkanen 41:nneksi.

Vaikka viime viikon Abu Dhabi HSBC Championshipissä oli jaossa lähes tuplasti enemmän Race to Dubai -pisteitä ja yli kaksinkertainen määrä palkintorahaa, on 3,25 miljoonan dollarin Dubain kilpailussa koolla vieläkin tasokkaampi pelaajakaarti. Tämän taustalla on ensi viikolla pelattava Saudi-Arabian turnaus, jonne nimekkäimmät tähdet saapuvat tuhdin starttirahan houkuttelemana.

Mukana ovat PGA Championshipin hallitseva mestari Collin Morikawa sekä neljännen Rolex Series -voittonsa viime viikonloppuna ottanut Tyrrell Hatton, jotka kumpikin ovat maailmanlistalla viiden joukossa. Muita isoja nimiä ovat muun muassa Justin Rose, Sergio Garcia, Lee Westwood, Tommy Fleetwood, Paul Casey, Matthew Fitzpatrick ja Ian Poulter.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

6.30 James Morrison ENG-Kiradech Aphibarnrat THA-Tapio Pulkkanen (1)
6.30 Sami Välimäki-Joachim B. Hansen DEN-Adrian Otaegui ESP (10)
6.50 Oliver Fisher ENG-Grant Forrest SCO-Kalle Samooja (1)
9.30 Richard McEvoy ENG-Mikko Korhonen-Chris Wood ENG (10)

Lue seuraavaksi: Korhosella vahva kauden avaus – vuosi käyntiin Abu Dhabissa top 15 -sijoituksella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje