Välimäki ja Pulkkanen avasivat vuotensa vakuuttavasti Etelä-Afrikassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäki ja Pulkkanen avasivat vuotensa vakuuttavasti Etelä-Afrikassa

Tapio Pulkkanen yltyi hurjaan menoon Randparkin Bushwillow-kentän takaysillä. Kuva: Getty Images.

Tapio Pulkkanen valitteli ruostetta etulenkillä. Se karisi rattaista takalenkillä, jonka mies pelasi kuin hurmiossa.

Ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella pelaava Sami Välimäki käynnisti vuoden sähäkästi Etelä-Afrikan Johannesburgissa tekemällä Randparkilla pelattavan South African Openin avauskierroksella tuloksen 67 (-4).

Välimäki nakutteli päivän mittaan viisi birdieä ja joutui taipui bogiin vain kertaalleen. Kierros käynnistyi suotuisasti Välimäen tehtyä birkun heti avausväylälle. Kierroksen paras vaihe osui keskivaiheille, kun Välimäki ruksi neljä birkkua reikien 7–12 jaksolle.

”Joo hyvä kierros! Alussa oli pelastuksia, eikä tullut bogeja. Sitten puolessa välissä kierrosta tein hyvät birkut. Lopussa oli vielä paikkoja, mutta en pystynyt niitä tänään hyödyntämään. Huomenna pikku petraus ja eteenpäin!”, Välimäki viestitti.

Hetken suomalainen keikkui jopa tuloslistan kärjessä. Välimäki jakaa sijaa 18 kierroksen ollessa vielä viimeisten lähtijöiden osalta kesken.

Tapio Pulkkasella hurja loppukiri

Tapio Pulkkanen sai oman kierroksensa päätökseen hieman yhden jälkeen. Pulkkanen käynnisteli koneitaan hitaasti pelaten kahdeksan ensimmäistä reikää yksi yli, mutta kun kone käynnistyi, meno oli hurjaa.

”Alku oli tänään vähän tahmainen. Löin hyviä lyöntejä alussakin, mutta en oikein saanut mitään aikaan. Olin vähän ruosteessa”, Pulkkanen kertoi.

Kierroksen ensimmäisen yhdeksikön Pulkkanen päätti birdieen, mutta takalenkin päätteeksi hän murjoi taululle peräti neljä birdieä peräjälkeen. Reiällä 12 syntyi lisäksi komea eagle. Kierrostulos 65 (-6) oikeuttaa jaettuun viidenteen sijaan.

”Viimeiset kymmenen reikää menivätkin sitten hienosti. Rautapeli oli selkeästi parempaa kuin pitkään aikaan. Yksi hieno eagle tuli reiällä 12. Löin rautakuutosen pariin metriin ja siitä putti sisään. Tänään oli vuorossa tuo helpompi kenttä, mutta hyvistä asemista lähdetään huomiseen”, Pulkkanen jatkoi.

Randparkin Bushwillow-kenttää ei tunneta erityisen helppona kenttänä, mutta Yhdysvaltojen Johannes Veermanille se näyttää olevan mieleen. Veerman johtaa kisaa hurjalla tuloksella 62 (-9), joka sivuaa kenttäennätystä. Vain lyönnin päässä toisena on Italian Nino Bertasio.

Firethorn-kentällä paras tulos torstaina on toistaiseksi ollut 65 (-6). Molemmat suomalaiset aloittivat kilpailunsa Bushwillow-kentällä, joten huomenna luvassa on astetta vaativampi testi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)