Sami Välimäki avaa kautensa – DPWT:llä ohjelmassa peräti kuusi kilpailua ennen joulua - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki avaa kautensa – DPWT:llä ohjelmassa peräti kuusi kilpailua ennen joulua

Sami Välimäki pelaa loppuvuodesta vielä neljä turnausta, joista ensimmäinen käydään tällä viikolla Houghton Golf Clubilla. Kuva. Getty Images

DP World Tourin kausi 2023 käynnistyy samanaikaisesti Johannesburgissa ja Brisbanessa.

DP World Tourin edellinen kausi saatiin vain kolme päivää sitten pakettiin, kun uutta jo käynnistellään tällä viikolla kahden turnauksen voimin Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Johannesburgissa pelattavaan Joburg Openiin suomalaisväriä tuo Sami Välimäki.

Kesällä valmentajaa vaihtaneella Välimäellä oli viime kaudella omat hetkensä. Paras vaihe osui kesä-heinäkuulle, jossa hän selviytyi neljästi peräkkäin jatkokierroksille, ja otti kaksi suurinta palkintosekkiään. Heti tämän jälkeen Välimäki sairastui sydänlihastulehdukseen ollen 1,5 kuukautta sivussa kilpailuista.

Nokia River Golfin pelaaja päätyi Race to Dubai -listalla sijalle 100. Vaikka pääsy kauden kahteen viimeiseen turnaukseen jäi kauas, oli ryhtiliike edelliseen vaisusti sujuneeseen vuoteen nähden huomattava. Kierroskeskiarvo koheni 0,78 lyönnillä ja palkintorahaakin kertyi noin 268 000 euroa enemmän.

Välimäki oli hyvillään, että sai peliä kahdesti kauden aikana parempaan suuntaan, mikä antaa hyvät lähtökohdat tulevalle kaudelle.

Reilut kolme viikkoa sitten viimeksi kilpailleen Välimäen ja valmentaja Liam Jamesin teemana tauolla on ollut löytää rohtoja muutamiin keskeisiin asioihin.

”Päähuomio on ollut lavanhallinnassa ja rautojen pituuskontrollissa. Myös enemmän väyläosumia on saatava”, Välimäki kertoi Golfpisteelle.

Houghton Golf Clubin kenttä on uusi tuttavuus DP World Tourin pelaajille. Sama pätee koko turnauksen osalta Välimäkeen, sillä hän osallistuu torstaina alkavaan Joburg Openiin ensimmäistä kertaa.

Ratkaisu on erinomainen, sillä onnistuminen marras-joulukuun kisoissa tarjoaa loistavat näkymät ensi vuoteen.

”Kenttä on lyhyehkö varsinkin korkeassa ilmanalassa. Kapeat väylät, ja pienet, todella muodokkaat griinit suojaavat kenttää”, hän kuvaili kisa-areenaa.

Pulkkanen ja Samooja liittyvät joukkoon seuraavalla viikolla

Välimäellä on kilpailussa tilapäinen caddie, sillä vakituisesti bägiä kantava Väinö Viitaharju saapuu maisemiin vasta seuraavalla viikolla. Hän urakoi ennen joulua kaikkiaan neljä turnausta, joista kolme pelataan Etelä-Afrikassa ja yksi Mauritiuksella. Ratkaisu on erinomainen, sillä onnistuminen marras-joulukuun kisoissa tarjoaa loistavat näkymät ensi vuoteen.

Ensi viikolla kautensa avaavat myös Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, niin ikään Johannesburgissa käytävässä South African Open Championshipissä. Mikko Korhosen kausi käynnistyy tammikuun puolivälin jälkeen ohjelmassa olevassa Abu Dhabin rahakkaassa kilpailussa.

DP World Tourilla riittää loppuvuodesta poikkeuksellisen paljon sutinaa. Tällä ja ensi viikolla kilpaillaan samanaikaisesti Etelä-Afrikassa ja Australiassa. Joulukuun edetessä tulossa ovat vielä Alfred Dunhill Championship ja Mauritius Open.

Afrikan puolella pelattavissa kisoissa on totutusti mukana paljon eteläafrikkalaisia pelaajia, sillä turnaukset kuuluvat myös Sunshine Tourin kalenteriin. Kauden ensimmäisissä koitoksissa nähdään myös monia vastikään DPWT:n karsinnoista kortin saaneita tulokkaita, mutta myös viime viikolla Dubain finaalissa esiintyneitä pelaajia.

Nimekkäimmät pelaajat ovat asettumassa viivalle Australiassa. Brisbanen turnauksessa ovat mukana muun muassa Ryan Fox, Cameron Smith, Adrian Meronk, Cameron Davis, Adam Scott ja Lucas Herbert. Australian PGA Championship myös konkreettisesti käynnistää DP World Tourin kauden 2023. Kisan ensimmäinen ryhmä lähtee avauskierrokselle aikaeron vuoksi jo keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa.

Sami Välimäki aloittaa urakkansa Joburg Openissa torstaina kello 6.50 seuranaan eteläafrikkalaiset Dylan Naidoo ja Oliver Bekker. Kilpailussa suurinta ennakkosuosikin viittaa kantaa isäntämaan Christiaan Bezuidenhout.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje