[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Sami Välimäki ainoana suomalaisena jatkoon Kyproksen erikoiskilpailussa

Sami Välimäki eteni vaivatta Aphrodite Hills Cyprus Showdown -kilpailun kolmannelle kierrokselle. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojan kohtaloksi koitui 18. reiän bogey. Mikko Korhonen puolestaan ei saanut aamulla konettaan kunnolla käyntiin.

Kyproksella jatkettiin lauantaina aamutuimaan ukkosen ja pimeyden vuoksi edellisenä päivänä kesken jäänyttä European Tourin kilpailua. Panoksena oli pääsy 32:n eli niiden pelaajien joukkoon, joiden turnaus jatkuu kisan kolmannella kierroksella.

Suomalaisista parhaissa asemissa oli Sami Välimäki (-10), joka hoitelikin kierroksen lopun ilman ongelmia edeten jatkoon viiden lyönnin turvin.

Enemmän jännitettävää oli Kalle Samoojalla, joka oli juuri niiden kuusi alle olevien pelaajien joukossa, joiden tie Aphrodite Hills Cyprus Showdown -kilpailussa oli viemässä eteenpäin sekä lyönnin päässä tästä ryhmässä olleella Mikko Korhosella, jonka oli pelattava toisen kierroksen viimeiset neljä reikää yksi alle.

Samoojan kohtaloksi koitui lopulta Aphrodite Hills Resortin kentän 18. reikä, jolla hän sortui bogiin pudoten lyönnillä jatkosta.

Kun Korhoselle ei jatkoon vievää birdieä ei lauantaina alkanut kuulua, joutui hän hakemaan sitä pienellä riskillä kentän päättävällä par-viitosella. Riski kostautui tuplabogin muodossa ja jatkopaikka karkasi ulottumattomiin.

”Sellainen aamu. Hyvää peliä eilen ja alkoi putterikin lämpenemään. Tänään oli toinen tarina. Ei vaan kone käynnistynyt ollenkaan, tatsi oli täysin kateissa. Vähän kuin olisi puupölkky svingailemassa. Päivät ovat erilaisia, ei voi mitään”, Korhonen analysoi.

Korhosen erotti kilpailun kolmannesta kierroksesta kolme lyöntiä.

Vaatimustaso jatkopaikkaan oli kova, -6, johon ylsi tasan 32 pelaajaa. Heistä 36 reiän jälkeen viidennen sijan jakanut Välimäki lähtee kolmannelle kierrokselle kello 9.41 seuranaan Englannin James Morrison ja Belgian Thomas Detry.

Tulokset nollataan sekä ennen kolmatta että sunnuntain neljättä kierrosta. Päätöskierrokselle etenee lauantain 16 parasta ja samaan tulokseen yltäneet.