Sami Välimäen piinaviikot jatkuvat – Samoojan ja Pulkkasen jatkopaikka edelleen mahdollinen - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sami Välimäen piinaviikot jatkuvat – Samoojan ja Pulkkasen jatkopaikka edelleen mahdollinen

Sami Välimäki pelaamassa palloaan viheriölle griinibunkkerista Saudi International -kilpailussa. Getty Images

Sami Välimäkeä ei nähdä Saudien ET-kisan jatkokierroksilla. Kalle Samoojan ja vielä kentällä olevan Tapio Pulkkasen kohtalo selviää vasta iltapäivän aikana sateisessa Saudi-Arabiassa.

Viime kaudella Euroopan kiertueen Vuoden tulokkaaksi valitun Sami Välimäen kausi ei ole alkanut kaksisesti. Meneillään oleva Saudi-Arabian kisa oli Välimäelle kauden kolmas ja karsiutuminen toinen. Välimäen yhteistulos kilpailussa oli +7. Perjantaina hän teki tuloksen 74 (+4).

Heikon alkukauden jälkeen on vaikea olla miettimättä, miksi peli ei kulje? Mitä on tapahtunut? Tuskin sentään mitään sen kummempaa. Golfissa onnistumiset kulkevat sykleissä. Harmillista kuitenkin on, että nyt meneillään on heikko sykli.

Se on myös odottamatonta, sillä viime kauden lopun Välimäki pelasi kuin hurmiossa.

Tilanne on kuitenkin merkittävästi erilainen kuin viime kaudella. Välimäki on monella tapaa merkitty mies ja hänen otteitaan seurataan paitsi Suomessa myös maailmalla juuri nyt tiukasti. Välimäki on harvinaisen tervepäinen ja henkisesti vahva urheilija. Lisääntynyt huomioarvo ei kuitenkaan voi olla tuomatta paineita kenelle tahansa. Ehkä niiden sulatteleminen vaatii tovin?

Alkukauden kisoissa on myös paljon pelissä. Välimäen kohdalla paineet liittyvät koviin odotuksiin, joita häneen asettavat paitsi media ja golfväki myös mies itse. Pelaamalla hyvin Välimäellä on mahdollisuus nousta mukaan WGC:n reikäpelikisaan maaliskuun lopussa ja Masters Tournamentiin huhtikuussa. Nyt ohut oljenkorsi on Concessionin WGC-kisa helmikuun lopussa, johon Välimäellä on jo paikka.

Avain onneen voi piillä siinä, että seuraavaksi edessä on pieni pelitauko. Se tulee hyvään saumaan.

Concessionin kisa pelataan 25.–28. helmikuuta. Välimäki piti lyhyehkön tauon viime heinä-elokuun vaihteessa, ja sen jälkeen ruuti oli kuivaa viikosta toiseen. Olennaista on katkaista heikko jakso ja saada vyölle muutamia onnistumisia.

Välimäki pelasi uransa ensimmäisen ET-kauden kierroskeskiarvolla 70,24 lyöntiä. Kuluvalla kaudella paras kierrostulos on 71 lyöntiä ja kierroskeskiarvo 73,5.

Ero on valtava, mutta sittenkin on kyse vain kolmesta kilpailusta. Tulokset eivät kerro koko totuutta siinäkään mielessä, että kun pelaaja tietää jatkopaikan livenneen käsistä, kunnon puristusta merkityksettömän kierroksen viimeisille rei’ille ei enää aina löydy.

Nyt meneillään oleva heikko pelivire on silti saatava katki ja ehkä pieni tauko on juuri sitä, mitä nyt kaivataan.

Myös Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen kohdalla jatkokierrokset saattavat jäädä Saudeissa pelaamatta. Samooja teki perjantaina tuloksen 72 (+2). Kierros piti sisällään parien ohella neljä birdieä ja kuusi bogia. Yhteistulos +1 riittää jaettuun 88 sijaan.

Vielä kolme reikää ennen kierroksensa loppua Samooja oli kiinni jatkopaikassa, mutta harmillinen bogey seitsemännellä reillä (Samoojan 16.) muutti tilannetta. Lopulta jatkopaikan kohtalon saattoi ratkaista kierroksen viimeisen reiän bogey.

Tulostaso on perjantaina ollut Royal Greensin kentällä suhteellisen heikko, joten on edelleen mahdollista, että Samoojan yhteistulos tulee vielä riittämään jatkokierroksille. Tuloksessa -1 tai paremmassa on tällä hetkellä 68 pelaajaa. Tulostason heikkenemisen selittävät tuuli ja sade, joka on Saudi-Arabiassa harvinainen vieras, mutta joka perjantaina on kiusannut pelaajia aamun aikana.

Tapio Pulkkanen on pelannut kierroksestaan 11 reikää yksi alle parin. Jos Pulkkanen (+2) pystyy takalenkillä parhaimpaansa, on jatkopaikka edelleen hänen ulottuvillaan.

Mikko Korhonen käynnistää kierroksensa vasta kello 12.20 Suomen aikaa. Korhonen oli avauskierroksen jälkeen kilpailussa kymmenennellä sijalla tuloksella -4.

Artikkelia päiviytetty kello 11.03, Sami Välimäki on karsiutunut kahdesti kolmessa kilpailussaan.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhoselta hurja loppukiri: "Käytin paikat takalenkillä 100-prosenttisesti"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje