23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Sami Välimäen peli hyvässä nosteessa

Uransa ensimmäisen ammattilaiskisan voittanut nokialainen on kivunnut yhdeksi lupaavimmista nuorista pelaajistamme. Katso videot Sami Välimäestä sekä Emilia Tukiaisesta.

Sami Välimäki hätkähdytti tammikuussa voittamalla Gecko Tourin osakilpailun Espanjassa. Nokia River Golfin 18-vuotiaalle amatöörille tämä oli ensimmäinen ammattilaiskisa Suomen ulkopuolella.

Menestystä hän on kerännyt ulkomailta aiemminkin, voittoja on ansiolistalla Belgiasta sekä Sveitsistä. Videolla Välimäki kertoo mm. kauden 2017 tavoitteistaan, joista yksi on European Tourin karsintoihin osallistuminen ja siellä menestyminen.

Maajoukkueryhmiin Välimäki nousi Golfliiton Talenttiryhmän kautta.

”Samilla on hyvä tekemisen meininki ja polte silmissään. Pelin paras osa-alue on rautapeli, pallo lentää korkeassa kaaressa ja tarkasti”, kuvailee Välimäen kanssa paljon yhteistyötä juniorimaajoukkueiden parissa tehnyt valmentaja Pasi Purhonen.

Kim Koivu (vas. edessä) ja Matias Honkala ( oik. edessä) mittauttamassa liikkuvuuttaan Vierumäen testileirillä.

Viimeisen parin vuoden aikana nuorista amatööreistä merkittäviä henkilökohtaisia voittoja tai menestyksiä ulkomailla ovat saavuttaneet Välimäen lisäksi ikäluokan 1998 ykköstähti Oliver Lindell, Santeri Lehesmaa, Ilari Saulo, Perre Papunen, sekä juniorien Ryder Cupissa pelannut MatiasHonkala.

”Uskon, että henkilökohtaisen tekemisensä ja motivaationsa lisäksi näiden pelaajien urakehitystä on auttanut yhdessä treenaaminen ja keskinäinen kisa. Kaikilla heillä on tavoitteet todella korkealla”, määrittää Purhonen

Henkilökohtaiseksi valmentajakseen Välimäki pestasi loppusyksyksystä Viron maajoukkueen koutsinakin toimivan Timo Karvisen.

Emilia Tukiainen löysi valmentajan 400 kilometrin päästä

Karelia Golfia edustava 19-vuotias Emilia Tukiainen sävähdytti kaudella 2016 selvällä tasonnostolla. Amatöörien SM-kisojen hopea ja 21-vuotiaiden mestaruus olivat näistä päällimmäiset.

Kotikaupunki Joensuu on kaukana kaikista kotimaisista kisoista, samoin harjoituskaverit.

Tukiaisen ura sai sattumalta hyvän käänteen 2015 Tammer-Golfin rangella Tampereella.

”Tapasin nykyisen valmentajani Esa Lehden. Keskustelujen jälkeen katsoimme hieman suorituksiani ja päätimme aloittaa yhteistyön. Erittäin hyvin se on toiminut, vaikka matkaa Joensuun ja Tampereen välillä on 400 kilometriä. Keskimäärin kerran kuussa vietän kaksi tiivistä päivää Tampereella. Videot kulkevat nopeasti tuota väliä. Olen saanut perusasioita kuntoon ja paljon uusia oppeja”, Tukiainen kiittelee.

19-vuotias Tukiainen sai ylioppilaslakin päähänsä joulukuussa. Tiukan golfharjoittelun ohella hän toimii aputyttönä äitinsä yrityksessä sekä tekee siivoustöitä.

”Kauden tavoitteeni liittyvät hyvän harjoittelun kehittämiseen, menestykseen kotimaan kentillä ja kisakokemuksen saamiseen ulkomailta. Tulevaisuudessa selkeä visioni on ryhtyä ammattilaiseksi ja menestyä Ladies European Tourilla”, Tukiainen kertoi elämänsä toisella maajoukkueleirillä Vierumäellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje