PGA Tourilla tykitettiin taas voittotulos 22 lyöntiä pakkaselle - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla tykitettiin taas voittotulos 22 lyöntiä pakkaselle

Caddie Travins Perkins riensi onnittelemaan pomoaan Sam Burnsia toisesta PGA Tour -voitostaan. Kuva: Getty Images

Tarkat lyönnit pohjustivat maailmanlistalla kohti kärkisijoituksia matkalla olevan Sam Burnsin turnausennätyksen.

Kovista tuloksistaan tunnetussa Sanderson Farms Championshipissä ei nostettu jalkaa kaasulta sunnuntainakaan, kun seitsemän pelaajan kokonaistulos alitti parin vähintään 20 lyönnillä.

Birdie-talkoissa Sam Burns (-22) paineli rinnan mitalla Nick Watneyn ja Cameron Youngin edelle ottaen Mississippissä toisen voittonsa PGA Tourilla.

Kaikkiaan 13 pelaajaa oli jossain vaiheessa finaalikierroksella kahden lyönnin sisällä kärjestä. Burnsin neljän birdien tehoisku reikien 11–15 aikana antoi kahden lyönnin etumatkan, ja 18. reiän bogilla oli enää kosmeettinen merkitys.

Burns, 25, kertoi viime toukokuussa Valspar Championshipissä tulleen uran avausvoiton tarjonneen tärkeän opin tiukassa paikassa pelaamisesta.

”Oli täysin erilaista pelata viimeisiä reikiä, kun tiesi mitä tuleman pitää. En sanoisi, että itseluottamus olisi ollut paljon korkeammalla, mutta osasin jäsentää ajatukseni oikein.”

Burnsin voitto perustui tarkkoihin lyönteihin, sillä hän missasi griinin neljän päivän aikana vain yhdeksän kertaa. Louisianalaisena Burns on kuin kotonaan Country Club of Jacksonin kentän kaltaisella Bermuda-ruoholla. Samassa kilpailussa hän teki neljä vuotta sitten debyyttinsä PGA Tourilla, ja sijoittui mukavasti 43:nneksi.

”Tänään tavallaan ympyrä sulkeutui. Turnausjohtaja Steve Jent antoi minulle college-pelaajana mahdollisuuden osallistua tähän kilpailuun vuonna 2017. Kenttä on lähellä kotiani, ja tänne on aina kiva tulla”, hän totesi.

Tulos 266 (-22) on kovin neljän kierroksen saldo sitten vuoden 2014, jolloin Sanderson Farms Championship siirtyi Country Club of Jacksoniin.

Burns löytyy maailmanlistalta sijalta 25, mutta tulee nousemaan kohisten kohti kovempia sijoituksia maanantaina tehtävässä ranking-päivityksessä.

Ruotsin Henrik Norlander (-20) pelasi sunnuntain kovimman tuloksen, 64, nousten parhaana eurooppalaisena jaetulle neljännelle sijalle. Kisan voittoa puolustanut Sergio Garcia karsiutui jatkokierroksilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje