Salminen top 10:ssä Vierumäellä − Van Driel lomalta kärkipaikalle - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Salminen top 10:ssä Vierumäellä − Van Driel lomalta kärkipaikalle

Mikael Salminen venytti Vierumäen turnauksen ensimmäisellä kierroksella ainoana suomalaisena kuutosella alkavan tuloksen. Kuva: Antero Lindell

Vain kolme suomalaista on tällä hetkellä ennustetun karsintarajan oikealla puolella.

Mikael Salminen aloitti suomalaisista torstaina käynnistyneen Vierumäen Challenge Tour -kilpailun räväkimmin. Hän on tuloksellaan 68 avauspäivän jälkeen jaetulla kymmenennellä sijalla.

Kierros sisälsi kuuden birdien ohella kaksi bogia. Esitystään hän luonnehti maksimaaliseksi suoritukseksi kenttätapahtumiin nähden.

Salminen on Finnish Tourin kestomenestyjä. Kauden 2017 ranking-ykkösenä hän pääsi viime kaudella pelaamaan kahdeksan Challenge Tourin osakilpailua Suomen PGA:n ja Vierumäen välisen sopimuksen turvin. Paikka haastajakiertueella ei kuitenkaan ole toistaiseksi vakiintunut.

Vierumäen kilpailu on Salmiselle kauden toinen mahdollisuus Challenge Tourilla. Heinäkuisesta Euram Bank Openista tulokseksi tuli jaettu 14. sija.

”Kausi on ollut sekoitus opettamista ja kilpailemista. Loppukauden suunnitelmat riippuvat monesta seikasta. Sijoitus top kymppiin toisi aina uuden mahdollisuuden. Kaikkien Golfliiton hallinnoimien kutsujen kohtaloakaan ei vielä ole päätetty”. hän sanoi.

Kentän kuntoa Salminen kiitteli, mutta piti olosuhteita myös haastavina. Hyviä päätöksiä tarvitaan, jotta pallo saadaan pysähtymään jatkon kannalta otollisille paikoille.

Numeroa liian suuret kengät eivät auttaneet asiaa.

Siirtosäännöstä luopumista Salminen piti ilahduttavana.

”Se on aina plussaa.”

Niveltulehdus Kakon riesana

Myös Oliver Lindell (T35) oli tyytyväinen esitykseensä kentällä, vaikka tulos olisi helposti voinut olla muutaman lyönnin parempikin. Tulos 70 oli joka tapauksessa kovempi kuin Lindellillä Vierumäellä kertaakaan aikaisemmin.

Roope Kakon (T54) lähtöä kilpailuun varjosti äskettäin uudelleen äitynyt niveltulehdus.

”Aikamoista taistelua oli, kuten saattoi odottaakin. Numeroa liian suuret kengät eivät auttaneet asiaa”, 71 lyönnin kierroksen pelannut Kakko sanaili heti kierroksen jälkeen.

Viime vuonna Vierumäellä neljänneksi sijoittunut Antti Ahokas (T79) käänsi katseensa positiivisena perjantaihin, vaikka kierros vaatikin 73 lyöntiä.

”Lataus meni alussa pahasti yli. Tuli liikaa yrittämistä ja huonoja virheitä. Onneksi alku ja loppu olivat kuin yö ja päivä. Vielä ollaan mukana.”

Ahokas luonnehti olosuhteita todella kylmiksi.

”Pallo ei lentänyt mihinkään.”

Darius Van Driel aloitti kisan uljaasti uudella kenttäennätyksellä. Kuva: Janne Tarmio

Salminen, on ensimmäisen kierroksen jälkeen jäänyt kärjestä viisi lyöntiä. Tuulen ennakoitu yltyminen viikonloppua kohden voi kuitenkin sekoittaa pakkaa vielä moneen kertaan. Tämän hetken tilanteen perusteella ainoastaan kolme suomalaista viidestätoista olisi menossa viikonlopun kierroksille.

Kisan kärjessä oleva Darius Van Driel otti lentävän lähdön johtaen Vierumäki Finnish Challengea ensimmäisen päivän jälkeen kolmella lyönnillä. Tulos 63 (-9) on uusi virallinen kenttäennätys.

Van Driel voitti Challenge Tourin Euram Bank Openin kaudella 2018. Tänä keväänä hän oli Turkin osakilpailussa kolmas ja ylsi kesäkuussa European Tourin ohjelmaan kuuluvassa Belgian Knockoutissa finaaliin asti. Heinäkuisessa Slovakia Challengessa van Driel lähti päätöspäivään johtoasemassa, mutta hiipui jaetulle kahdeksannelle tilalle.

”Olen pelannut koko kauden hyvää golfia”, van Driel sanoi.

Vierumäeltä van Drielilta on kaksijakoisia kokemuksia. Vuonna 2016 hän oli jakamassa toista sijaa, mutta sen jälkeen kilpailu on jäänyt kahdesti kahteen kierrokseen.

”Kenttä on jatkuvasti mennyt parempaan suuntaan. Tänäänkin pallot rullasivat viheriöillä todella hyvin ja tasaisesti.”

Kenttäennätys ilman harjoituskierrosta

Odotukset eivät olleet korkealla koleassa aamussa Ibizan lämmössä vietetyn loman jälkeen. Golfloma oli tarpeen pitkän kilpailuputken jälkeen.

”Saavuin Vierumäelle myöhään enkä päässyt lainkaan pelaamaan harjoituskierrosta. Driving rangella ajattelin, että 72 olisi tänään hyvä tulos.”

Ensimmäisen reiän bogey ei paljoa lupaillut. Lopulta korttiin merkittiin yhdeksän birdieä ja yksi eagle kahden bogin lisäksi.

”Onnistuin upottamaan muutamia hyviä putteja ja lyömään useita lähestymisiä lyhyen putin päähän.”

Avauspäivänä nähtiin myös yksi hole-in-one, kun Mark Haastrup sivalsi rautaseiskallaan pallon yhdellä kuppiin Cooke-kentän 151-metrisellä seitsemännellä reiällä. ”Ässä” on kilpailun historian ensimmäinen. Palkinnoksi Haastrup saa Yamahan kallistuvan kolmipyöräisen moottoripyörän, Nikenin.

60 parasta ja saman tuloksen jakavat selvittävät tiensä kahdelle viimeiselle kierrokselle perjantain jälkeen. Tämänhetkinen cut-raja on -1:n kohdalla.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje