Salminen kovassa vireessä Pickalan Nordic League -kisassa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Salminen kovassa vireessä Pickalan Nordic League -kisassa

Mikael Salmisen mukaan hyvän tuloskunnon takana on kehitys henkisellä puolella. Kuva: Juha Hakulinen.

Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminenpelasi bogittoman 65 (-7) lyönnin kierroksen ja otti johtopaikan Pickalassa käynnistyneessä K-Supermarket Kamppi Openissa.

Salmisen kannoilla toista sijaa jakavatTatu Toivo, Tanskan Niklas Møller ja Ruotsin Mathias Johansson. Kolmikko on tuloksessa -5, tuloksessa -4 on kuusi pelaajaa. Avauspäivä kokonaisuudessaan oli todella kovatasoinen, kaikkiaan 34 pelaajaa alitti Park-kentän parin.

Salminen onnistui pari viikkoa sitten pelatussa Gant Openissa erinomaisesti ja oli lopulta kisan paras suomalainen. Golfissa onnistumiset ja epäonnistumiset vaihtelevat usein aaltomaisesti ja juuri nyt Salminen näyttää ratsastavan oman aaltonsa harjalla.

Hyvän vireen taustalla eivät ole niinkään tekniset asiat, vaan enemmänkin korvien välissä tapahtunut kehitys.

”Alkukaudesta golf ei kiinnostanut ollenkaan, ja kentällä oli vaikea hallita omaa ajatusmaailmaa. Olen kesän aikana oppinut kehittämään mentaalipuolta ja nyt on todella helppo olla itsensä kanssa tuolla kentällä. En ole tehnyt mitään teknisiä muutoksia svingiin, mutta putti kulkee nyt paremmin, kun ajatus on paremmin hallussa”, Salminen paljasti pelinsä taustoja.

Torstain kierros noudatti Salmisen osalta yksinkertaista kaavaa: avaukset väylälle ja siitä lähestymiset griinille.

”Pelasin todella simppeliä peliä, ja kierros oli sellainen rauhallisen virheetön. Missään vaiheessa ei tuntunut miltään ilotulitukselta, kun peli oli niin tasaista. Mutta lopussa oli kiva ynnäillä tulosta, kun meni noin hienosti”, viisi birdieä ja yhden eaglen tehnyt Salminen sanoi.

Salmisen ja Tatu Toivon jälkeen seuraavat suomalaiset tuloslistalla ovat viidettä sijaa jakavat Jonne Asikainen, Tuomas Pollari ja Casper Simberg. He ovat tuloksessa -4.

Kokonaisuutena avauspäivän suomalaispanos oli erinomainen, sillä 18 parhaan joukkoon mahtuu komeasti 11 suomalaispelaajaa.

Perjantaina pelaajat joutuvat kaivamaan bägiensä uumenista sadevaatteet, sillä Pickalaan on ennustettu sadetta ja tuulta.

Sami Sarpakunnas

lähde: FT:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje