Sairasvuoteelta LPGA:n kisan johtoon - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Sairasvuoteelta LPGA:n kisan johtoon

Sophia Popov kertaa puttiaan Wildfire Golf Clubin kentän 10. viheriöllä. Kuva: Getty Images

Kiertuetulokas Sophia Popov oli Phoenixissä alkaneen Founders Cupin suurin yllätysnimi ensimmäisellä kierroksella. Saksalainen pamautti torstaina taululle tuloksen 66, millä hän jakaa kisan kärkipaikkaa muun muassa maailmanlistan ykkösen Lydia Ko’n kanssa.

Popovin suorituksen arvoa nostaa tieto, että jonka mukaan hän vietti viime viikolla seitsemän päivää sairaalassa tavallista rankemman flunssan ja infektion vuoksi.

Myös USA:n passin omaava pelaaja aloitti kauden Australian avoimissa, jossa hän karsiutui 36 reiän jälkeen. Paikka Phoenixin turnaukseen heltisi varasijalta, kun kädessään olleen kasvaimen poistossa ollut Azahara Munoz joutui jäämään peleistä sivuun. Tiedon pääsystään Founders Cupiin Popov sai viime perjantaina maatessaan Naplesissa sairaalan vuoteessa.

Aluksi lääkäri suhtautui skeptisesti Popovin kilpailemiseen tällä viikolla, mutta tilanne muuttui hänen päästyään pois sairaalasta sunnuntaina.

”En vieläkään tunne oloani normaaliksi. Odotan että loputkin antibiootit tehoisivat”, Popov sanoi. ”Paljon paremmalta tuntuu silti kuin pari päivää sitten.”

Hän uskoo saaneensa flunssatartunnan poikettuaan Australian reissultaan kotona Saksassa. Mailoihin Popov ei koskenut potemisensa vuoksi 1,5 viikkoon.

Popov sai kortin LPGA Tourille joulukuun karsinnoista. Amerikkalaisen äidin ja saksalaisen isän tytär muutti Saksaan viisivuotiaana, kunnes lähti Yhdysvaltoihin opiskelemaan 17-vuotiaana. Hän voitti opinahjolleen Etelä-Kalifornian yliopistolle mukavat viisi NCAA-titteliä opiskeluaikanaan.

Lähde: LPGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje