Sade siirsi ratkaisua Chicagossa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Sade siirsi ratkaisua Chicagossa

Conway Farmsin väylillä riitti sunnuntaina tilapäistä vettä. Kuva: All Over Press

Jim Furykin on odotettava maanantaihin saakka yrittäessään katkaista kolmen vuoden voitotonta jaksoaan PGA Tourilla. BMW Championshipin neljäs kierros jäi pahasti alkutekijöihin, kun sade piiskasi Conway Farmsin kentän pelikelvottomaan kuntoon. Vuoden 2010 FedExCup-mestari johtaa kisaa lyönnillä ennen Steve Strickeriä. Kun pillit lyötiin sunnuntaina pussiin, oli Furykin ja Strickerin starttiaikaan vielä kaksi tuntia.

”Huonoa tässä on se, että varmasti jokainen meistä olisi lähtenyt tänään mielellään kentälle. Mutta noin kehnossa säässä ja märällä kentällä ei olisi ollut hauskaa pelata”, Furyk sanoi.

Rory McIlroy oli yksi kuudesta pelaajasta, jotka ehtivät pelata sunnuntaina koko kierroksen. Hänen korttiinsa mahtui myös neljännellä kierroksella yksi tuplabogi – kaikkiaan hän teki kolmessa pudotuspeliturnauksessa 12 tuplabogia ja yhden triplan. Hieman lohtua sunnuntaina toi 12. reiän eagle, McIlroyn iskettyä pallonsa kuppiin n. 150 metrin päästä.

Hän pelasi viikonlopun molemmat kierrokset 68 lyönnillä; kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella kun McIlroy löi PGA Tourilla kaksi peräkkäistä kuutosella alkavaa kierrostulosta samassa turnauksessa.

Chicagon turnaus päätti samalla McIlroyn umpisurkean kauden.

Furyk on 54 reiän jälkeen tilanteessa -13. Stricker on hänestä lyönnin ja Brandt Snedeker kahden lyönnin päässä Myös Zach Johnson (-10) ja Tiger Woods (-9) kärkkyvät Furykia sopivan hyökkäysetäisyyden päässä. Woods sai kisassa perjantaina kahden lyönnin rangaistuksen, kun hänen pallonsa liikahti pientä oksaa sen läheltä poistettaessa.

Dustin Johnson pelasi viimeisellä kierroksella tuloksen 72 lyötyään pallonsa viimeisellä reiällä veteen. Hänellä riittää vielä maanantaina jännittämistä, aukeaako paikka Atlantassa pelattavaan FedExCupin päätösturnaukseen.

Myös Rickie Fowlerin tilanne on tukala. Hän aloitti kisan tuloksella 77, mutta pelasi kaksi seuraavaa kierrosta lukemiin 68. Fowler oli finaalikierrostaan kaksi alle neljän reiän jälkeen, joten taistelematta hän ei paikasta Tour Championshipiin aio luopua.

Lake Forestin seudulla satoi sunnuntaina tuplasti enemmän vettä kuin ennusteet olivat lupailleet. Tämän vuoksi kentällä ei ollut mahdollisuuksia hyödyntää edes tilapäisen veden sääntöä. Pahimmat ongelmat lätäköiden suhteen olivat rei’illä 3, 9, 10 ja 12.

BMW Championshipin finaalikierroksen on määrä jatkua maanantaina klo 16 Suomen aikaa.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje