Ryder Cupin pelaajien turvana - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Ryder Cupin pelaajien turvana

Satu Eckhardtilla on alkavalla viikolla edessään vapaaehtoisuransa haastavin tehtävä.

Golfpisteen blogisti Satu Eckhardt on odottanut kuin kuuta nousevaa perjantaina käynnistyvää Ryder Cupia. Hän lensi Skotlantiin maanantaina, työvuoroja on luvassa tiistaista eteenpäin. Eckhardt kuuluu siihen ryhmään ihmisiä, jotka haluavat toimia golfkilpailuissa vapaaehtoisina ja omalla toiminnallaan olla edesauttamassa niiden onnistumista.

”Pyrin kirjoittamaan kokemuksistani Ryder Cupissa iltaisin ja öisin. Minun tehtäväni ei ole valottaa pelien kulkua ja svingejä joista en mitään ymmärrä, vaan nostaa esiin ihmisiä ja tapahtuman luonnetta vapaaehtoisen silmin”, Eckhardt kertoi sunnuntai-iltana pakkauksen ohessa.

Seuraavassa Sadulle esittämiämme kysymyksiä ja vastauksia Ryder Cup-viikon käynnistyessä.

Mikä tulee olemaan hommasi, osastosi ryder cupissa?

Osastoni on ” PTC eli Player Care Team”. Tehtävänämme on turvata pelaajien, caddien ja managerien vapaa pääsy ykköstiille ja taas vastaavasti pelin jälkeen scoring alueelle. Saman toimeen liittyy luonnollisesti heidän kulkunsa harkka- ja puttialueille”

Milloin työviikkosi käynnistyy, miten pitkiä ovat työvuorot?

”Mun eka duunivuoro alkaa tiistaina klo 12.00 ja päättyy illalla. Keskiviikkona aamuvuoro 07.15 ja päättyy päivällä. Torstaina iltapäivä, perjantaina taas aamupäivä, lauantaina iltapäivä ja sunnuntai vielä auki. Eli sovin Team Leaderin kanssa tarkemmin”.

Matkat maksatte itse. Missä asutte, mitä se maksaa?

”Hotellin hankin jo vuosi sitten, koska kaikki täyttyi nopeasti ja hinnat pilvissä. Ryder Cupin organisaatio antoi hotellilistan ja tässä Perthin hotellissa asuu muitakin vapaaehtoisia. Hinta on varsin kohtuullinen. Vaatetus ja lounaskupongit tulee RC:n puolesta. Päätösjuhlat sunnuntaina on myös avoinna vapaaehtois työntekijöille.”

Millainen oli hakuprosessi?

Puolitoista vuotta sitten näin ET:n nettisivulla ilmoituksen,että voi hakea vapaaehtoistyöntekijäksi RC:hen. Lähetin hakemuksen jossa kerroin kaikki avustajakokemukseni. Eli LET Talissa, SK-Challenge, FT, European Disabled Championship etc. Kerroin kielitaitoni ja golftietämykseni ja mainitsin että olen ollut yli 30 vuotta lentoemäntänä ja tiedän mitä on asiakaspalvelu. Kerroin myös, että minulla vuosittain kontrolloitu ensiaputaito. Olivat saaneet yli 17.000 hakemusta ja 1.700 valittiin hakemusten perusteella.

Miten vapaaehtoiset perehdytetään töihin?

”Sähköpostina on tullut iso tietopaketti Ryder Cupista ja Scotlannista sekä asiakaspalvelusta. Sen kun läpäisi sai sertifikaatin suorituksesta. Se oli useamman tunnin ohjelma kysymyksineen ja testeineen. Scotlannin turistijaosto mukana, joten aimo annos tietoa viskistä sun muusta Scotlantiin liittyvästä tuli kaupanpäälle. Skotlantilaisia avustajia on koulutettu paikan päällä. Ulkomaalaiset avustajat rekisteröityvät maanantaina ja perehdytetään paikanpäällä hommiinsa.”

<a href=Rory McIlroy oli jo sunnuntaina Gleneaglesisa. Range on kisaviikon aikana King´s kentän ykkösväylän edessä.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/09/14092216552858.jpg">

Rory McIlroy oli jo sunnuntaina Gleneaglesisa. Range on kisaviikon aikana King´s kentän ykkösväylän edessä.Kuva Getty Images

Tunnetko ennalta muita vapaaehtoisia?

”Muutamaan vapaaehtoiskaveriin olen tutustunut jo ollessani BMW-kisassa Wentworthissa ja ollaan pidetty yhteyttä Facebookissa. Parasta on kuitenkin meidän oma suljettu FB ryhmämme. Siellä meitä aktiivsia on noin 200 ja käymme asioita läpi keskenämme. Viestejä tulee noin 20 tunnissa ja kaikkea voi kysyä.

Tuki ja auttamishalu on valtava. He ovat selvittäneet bussiaikataulut ym. Eräs vapaaehtoiskaveri tulee huomenna bussiasemalle vastaan ja vie minut pääkallopaikalle rekistöröitymään ja hakemaan virkapukuni. Olemme oppineet tuntemaan toisemme jo aika hyvin ja reipasta herjan heittoa käydään jo sivuilla.

Tämä on tärkeää, siellä luodaan se tunnelma myös meidän vapaaehtoisten keskuudessa. Meillä on kova halu saada kaikki pelittämään, sehän on meidän avustajien homma. Yllättäviä tilanteita tulee aina, se tekee hommasta erittäin mielenkiintoisen ja haastavankin.”

Mitä odotat viikolta?

Odotan suurta elämystä! Tottakai pelien seuraaminen on hienoa, mutta minulle on kunnia olla mukana tekemässä tätä, olla osallisena ja osa jotain suurta tapahtumaa. Olen sosiaalinen ja osallistuva luonne, nautin paljon enemmän siitä, että voin olla mukana avustamassa kuin vain sivusta seuraamassa.

Tapaan valtavasti uusia golfin ystäviä, joilla on sama into ja harrastus kuin minullakin. Kaikki ovat vapaehtoisena mukana ja silloin kaikilla on myös sama positiivinen asenne hommaan. Autamme toisiamme ja haluamme auttaa pelaajia sekä saada yleisö nauttimaan tapahtumasta, unohtamatta sponsoreita jotka mahdollistavat kaiken.

Avustajana olen oppinut näkemään sen valtaisan työn ja organisaation kisojen takana. Pelit ovat lopputulos valtavasta työstä kulisseissa.”

Ian Poulter oli Euroopan sankari vuoden 2012 ottelusarjassa.

Ian Poulter oli Euroopan sankari vuoden 2012 ottelusarjassa.

Onko joku tietty pelaaja, jonka haluaisit kohdata, ottaa selfien ehkä?

”Selfie Ian Poulterin kanssa olisi huimaa. Hän on värikäs, rohkea, tunneihminen, mutta en edes odota sitä mahdollisuutta…tosin eihän sitä koskaan tiedä”.

Kumpi tiimi voittaa ja miksi?

”Eurooppa voittaa! Tunnelma on jo nyt niin tapissa täällä mun pääkopassa, että voittomielellä pakkailen laukkua huomisaamua varten.”

”Olen niin iloinen, että aloitin tämän ”avustajanaolo”-harrastuksen. Se antaa minulle niin paljon ihania kokemuksia ja uusia ystäviä ympäri maailman. Golf on minulle ”Täyttä elämää”, Satu Eckhardt kiteytti syyt, miksi hän käyttää omaa vapaa-aikaansa vapaaehtoistyöhön.”

Teemu Tyry

Satu Eckhardtin blogit Golfpiste.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje