16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

USA:n kapteeni valitsi Fowlerin, Holmesin ja Kucharin Ryder Cupiin

Davis Love III:n villi kortti -valinnoissa ei ollut suuria yllätyksiä. Neljännestä paikasta kovinta kisaa käynevät Bubba Watson, Jim Furyk ja Daniel Berger.

Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkue on nyt yhtä pelaajaa vaille valmis, kun kapteeni Davis Love III julkisti ensimmäiset villi kortti -valintansa maanantain tiedotustilaisuudessa: joukkuetta täydentävät Rickie Fowler, MattKuchar sekä J.B. Holmes.

Love osoitti luottamustaan Fowleriin, vaikka tämä on sijoittunut seitsemässä viimeisessä turnauksessaan vain kerran top 10:een. Hän johti kauden ensimmäistä pudotuspeliturnausta, The Barclaysia, 54 reiän jälkeen, mutta pelasi päätöspäivänä tuloksen 74, ja putosi seitsemänneksi. Fowler jäi lopulta sijalle 11, USA:n Ryder Cup -karsinnassa.

Joukkuekaveri Holmes sinetöi sunnuntaina Indianan kisan päätösreiän parillaan, paitsi oman paikkansa Tour Championshipiin, myös Fowlerin jäämisen ulos FedEx Cupin finaaliturnauksesta. Vaikka kesä on ollut Fowlerile vaikea, löytyy hänen kausitilastoistaan voitto Abu Dhabin turnauksesta sekä uusintatappio Phoenixistä.

Fowlerille esiintyminen tämänvuotisessa Ryder Cupissa tulee olemaan kolmas. Hän ei ole koskaan voittanut yhtään matsia Eurooppaa vastaan pelatuissa haasteotteluissa. Tasapelejä on viisi ja tappioita kolme. Kyseessä on pisin voitoton putki USA:n joukkueen Ryder Cup -historiassa.

Holmes oli karsinnassa kymmenes, kun kahdeksan ensimmäistä sai automaattisen paikan joukkueeseen. Hän sijoittui Bostonissa toista viikkoa sitten 33:nneksi, mutta BMW Championshipin neljäs sija taisi olla ratkaiseva näyttö Lovelle ja hänen tiimilleen. Holmesin ainoa Ryder Cup -esiintyminen on vuodelta 2008, jolloin USA voitti haasteottelun edellisen kerran.

Kuchar pelaa Hazeltinessa neljännen peräkkäisen Ryder Cupinsa. Vaikka ”Kuch” ei ole voittanut turnausta sitten vuoden 2014, on hän tälläkin kaudella ollut varsin hyvä. Olympiapronssimitalisti oli kolmas sekä Playersissä että Bridgestone Invitationalissa. Jack Nicklausin isännöimästä Memorialista irtosi neljäs sija.

<a href=Rickie Fowler (vas.) tavoittelee vielä ensimmäistä matsivoittoaan Ryder Cupissa. Kucharilla on koossa neljä voittoa, viisi tappiota ja kaksi tasapeliä. Kuva: Getty Images " width="630" height="434" />

Rickie Fowler (vas.) tavoittelee kuun vaihteessa ensimmäistä matsivoittoaan Ryder Cupissa. Kucharin tilastoista löytyy neljä voittoa, viisi tappiota ja kaksi tasapeliä. Kuva: Getty Images

Kucharin valintaa puoltaa fakta, että hänet on helppo asettaa pariksi kelle tahansa joukkuekaverille. Lisäksi hän on pidetty persoona pelaajien keskuudessa.

”Yhteisymmärrystä ei löytynyt aikaisessa vaiheessa. Kävimme listaa edestakaisin läpi, ja päätös oli lopulta vaativa. Sunnuntai-iltapäivänä olimme varmoja ratkaisustamme”, Love kertoi valinnoista.

Oletettavasti loppusuoralla on pyöritelty ainakin sellaisia nimiä, kuten maailmanlistan seiska Bubba Watson, USA:n varakapteeni Jim Furyk ja kesäkuussa St. Jude Classicin voittanut Daniel Berger. Heistä Berger ja Watson ovat mukana myös Atlantan finaaliturnauksessa.

Watson jäi ensimmäisenä ulos suorasta valinnasta joukkueeseen. Hän karsiutui Bostonin pudotuspelikisassa ja sijoittui sunnuntaina Indianapolisissa 20:nneksi.

Love valitsee vielä yhden pelaajan joukkueeseensa viikolla 38 pelattavan Tour Championshipin jälkeen. Ryder Cup pelataan Hazeltinen kentällä Minnesotassa 30.9.–2.10. Eurooppa on voittanut tällä ja edellisellä vuosikymmenellä jokaisen Ryder Cupin, vuoden 2008 ottelua lukuun ottamatta.

USA:n yhtä pelaajaa vaille valmis Ryder Cup -joukkue:

Dustin Johnson, Jordan Spieth, Phil Mickelson, Patrick Reed, Jimmy Walker, Brooks Koepka, Brandt Snedeker, Zach Johnson, Rickie Fowler, J.B. Holmes ja Matt Kuchar.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje