23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Eurooppa kavensi USA:n etumatkaa Hazeltinessa – eroa enää kaksi pistettä

Vanhan mantereen yhdistelmä hävisi vain yhden nelipallo-ottelun, ja lähtee huomattavasti suotuisimmista asemista toisen päivän nelinpeleihin.

Euroopan joukkue ei hätkähtänyt USA:n vahvaa aloitusta Ryder Cupissa. Se nappasi kolme tärkeää voittoa iltapäivän nelipallo-otteluissa, ja kavensi tilanteen lukemiin 5–3. Kotijoukkue vei nimiinsä kaikki aamun neljä nelinpelikamppailua.

Kapteeni Darren Clarke joukkoineen oli löytänyt iltapäivän matseihin toimivat parit. Vain Martin Kaymerin vaisu peli jätti melkoisia kysymysmerkkejä; Medinahin sankareihin neljä vuotta sitten kuulunut saksalainen oli ainoana häviämässä molempia ottelujaan ensimmäisenä päivänä.

Olympiamitalistit Justin Rose ja Henrik Stenson toivat Europalle avauspisteen tämänvuotisessa Ryder Cupissa, kun he nujersivat Jordan Spiethin ja Patrick Reedin numeroin 5/4. Rose ja Stenson tekivät yhdeksän birdieä, amerikkalaisten kuutta vastaan, eivätkä olleet kärsimässä hätää missään vaiheessa. Heidän ottelunsa antoi vierasjoukkueelle uuden suunnan kehnosti alkaneessa haasteottelussa.

Sergio Garcia ja Rafael Cabrera Bello löysivät nopeasti yhteisen sävelen matsissaan J.B. Holmesia ja RyanMoorea vastaan. Garcian puttipeli on ollut yleensä loistavaa Ryder Cupeissa, ja se palasi tässä kamppailussa takaisin omalle tasolleen. Espanjalaiset tehtailivat seitsemän birdieä, ja ottivat lopulta helpon voiton lukemin 3/2. Moore teki sen minkä mahtoi, mutta Holmes oli etenkin lyhyissä lyönneissä pahasti kuutamolla.

Brandt Snedeker ja Brooks Koepka toivat USA:lle ainoan pisteen nelipallossa. Tämä tuli varsin kevyesti, sillä Martin Kaymer ja DannyWillett eivät saaneet matsissa mitään aikaiseksi. Etenkin yleensä luotettavan Kaymerin otteet olivat harvinaisen vaisuja. Hän kokosi tiimilleen vain kolme tulosta 14 reiän aikana. Voitto selvästi yhdysvaltalaisille numeroin 5/4.

Rory McIlroy pelasi perjantaina kahden eri tulokkaan kanssa. Iltapäivällä hienosti toisiaan rytmittänyt kaksikko McIlroy-Thomas Pieters näytti parille Dustin Johnson-Matt Kuchar kaapin paikan luvuin 3/2. Tilanne oli 13 reiän jälkeen ensin mainituille 4 up, mutta jenkit voittivat kaksi seuraavaa reikää. McIlroyn ja Pietersin hurja (viisi birdieä seitsemän reiän jaksossa) aloitus osoittautui matsissa vastustajille kohtalokkaaksi.

Ryder Cup, Hazeltine National Golf Club, Chaska, Minnesota. Lauantain nelinpeliottelut:

Rickie Fowler/Phil Mickelson vs. Rory McIlroy/Thomas Pieters
Brandt Snedeker/Brooks Koepka vs. Henrik Stenson/Matthew Fitzpatrick
Jimmy Walker/Zach Johnson vs. Justin Rose/Chris Wood
Patrick Reed/Jordan Spieth vs. Sergio Garcia/Rafael Cabrera Bello

Kamppailut käynnistyvät klo 15.35 Suomen aikaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje