Ryder Cup -pisteiden metsästys käynnistyy Celtic Manorissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ryder Cup -pisteiden metsästys käynnistyy Celtic Manorissa

Paul McGinleyllä riittää lähitulevaisuudessa kiirettä kentällä ja sen ulkopuolella. Kuva: All Over Press

Wales Openissa on tällä viikolla luvassa mielenkiintoista seurattavaa, palaahan ensimmäisenä suomalaisena PGA Championshipissä esiintynyt Mikko Ilonen Newportissa kilpakentille muutaman viikon tauon jälkeen. Vuoden 2010 Ryder Cup -kentällä pelattavassa kisassa nähdään suomalaisista myös Skotlannin turnauksessa upeasti kymmenenneksi sijoittunut Mikko Korhonen sekä usein niukkoja karsiutumisia tällä kaudella kokenut Peter Erofejeff.

Oman mausteensa Wales Openiin tuo se, että Newportissa aletaan kerätä Ryder Cup -pisteitä ensi vuoden syyskuussa pelattavaan joukkueturnaukseen. Euroopan joukkueen kapteeni Paul McGinley on mukana tämän viikon kisassa paitsi pelaajana myös potentiaalisten Ryder Cup -ehdokkaiden katsastajana.

”En pidä kovin reiluna puhua yhdenkään pelaajan nimestä karsinnan vasta alkaessa”, Wales Openissa vuosi sitten kuudenneksi sijoittunut McGinley sanoi. ”Mutta olen varma, että minulla on aikanaan koossa juuri ne 12 pelaajaa, jotka ansaitsevat paikkansa joukkueessa.”

Wales Open on kuulunut Euroopan kiertueen ohjelmaan vuodesta 2000 lähtien. Nimensä turnauksen kiertopalkintoon ovat saaneet mm. Paul McGinley, Paul Lawrie, Miguel Angel Jimenez ja Robert Karlsson. Vuosi sitten pelatussa kisassa Thongchai Jaidee jätti Gonzalo Fernandez-Castanon taakseen tiukassa taistelussa.

Suomalaisista ensimmäisenä matkaan lähtee Peter Erofejeff, joka saa torstaina ja perjantaina seuraa Shiv Kapurista ja Johan Edforsista. Heidän starttinsa on klo 9.35 Suomen aikaa.

Mikko Ilonen on korkean maailmanlistasijoituksensa vuoksi kuumassa ryhmässä ja sen mukaiset ovat pelikaveritkin. Lahtelainen odottelee lähtökäskyä Celtic Manor Resortin kentän ykköstiillä Francesco Molinarin sekä Johnnie Walker Championshipin viime sunnuntaina voittaneen Tommy Fleetwoodin kanssa. Tämän kolmikko aloittaa urakkansa torstaina klo 10.15 Suomen aikaa.

Mikko Korhonen on avauskierroksella iltavuorossa. Klo 16.25 starttaavan Korhosen peliryhmän muut jäsenet ovat Eduardo De La Riva sekä amatööri David Boote.

Kaksi kertaa tällä kaudella voittanut Brett Rumford on saamassa uudelleen juonen päästä kiinni. Hän sijoittui Skotlannissa kuudenneksi jääden vain kahden lyönnin päähän uusinnasta. Rumford on hengen päälle saatuaan paha vastustaja, joten australialainen lienee yksi vedonlyöjien ykkössuosikkeja Wales Openin voittajaksi. Hän sijoittui vuodentakaisessa kisassa 20 joukkoon.

Mustan hevosen viitta voidaan heittää mm. Rafael Cabrera-Bellon ja miksipä ei myös Fredrik Andersson Hedin harteille. Cabrera-Bello uhkuu nousukuntoa ja hän osaa tilaisuuden tullen voittaa. Ruotsin Andersson Hed ei ole välttämättä voittajatyyppiä. Hänellä on kyky pelata huipputuloksia, mutta samaan turnaukseen tulee yleensä joku vaisumpikin kierros.

Jos Andersson Hed pystyy huonommallaankin kierroksella pelaamaan oman tasoistaan peliä, voisi halmstadilaista odottaa Newportissa iso palkinto…

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje