Ryan Moore uskalsi voittaa Mastersin par 3 -kisan - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ryan Moore uskalsi voittaa Mastersin par 3 -kisan

Onnellinen voittaja Ryan Moore poseeraa voittokulhon kanssa. Varsinainen, koko golfmaailman kuumeisesti odottama, kilpailu alkaa torstaina kello 14.45 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images.

Ryan Moore oli paras Mastersin aattona kilpaillussa par 3 -kisassa. Mastersin kilpailijat, entiset mestarit ja kisajärjestäjien harvat ja valitut kutsuvieraat ottivat esimakua tapahtumaan rentomielisessä tapahtumassa.

PGA Tourilla hyvän alkukauden pelannut ja maailmanlistallakin jo sijalle 33 kivunnut Moore otti voiton upealla pelillä, eikä hänen voittotuloksensa jäänyt kenttäennätyksestä kuin lyönnin päähän. Kisa ratkesi Mooren 4,5-metriseen birdieen viimeisellä reiällä.

Mikään läpikävely kisa ei ollut, sillä voittoon Moore tarvitsi tuloksen 21 (-6). Art Wallin ja Gay Brewerin hallussa olevan kisaennätys on hurja 20 lyöntiä (-7).

<a href=Gary Player ja Jack Nicklaus odottavat lyöntivuoroaan, kun Arnold Palmer katselee pallonsa perään. Kuva: GEtty Images.">

Gary Player ja Jack Nicklaus odottavat lyöntivuoroaan, kun Arnold Palmer katselee pallonsa perään. Kuva: GEtty Images.

”Olemme valmentajani kanssa tehneet viimeaikoina töitä wedgepelini kanssa. Lisäksi vaimoni toimi caddienani ja tiesin, että olisin hankaluuksissa, ellen löisi hyvin joka reiällä”, Moore avautui.

Vuonna 1958 rakennettu par 3 -kenttä on isännöinyt Mastersin esikisaa vuodesta 1960 alkaen. Sarjassaan ensimmäisen par 3 -kisan voitti legendaarinen Sam Snead.

Ryan Moore ja poikansa Tucker par 3 -kisassa. Kuva: Getty Images.

Ryan Moore ja poikansa Tucker par 3 -kisassa. Kuva: Getty Images.

Kilpailusta on muodostunut erittäin suosittu tapahtuma, jossa piinkovia kiertueammattilaisia voi tarkastella muutamaa pykälää rennommassa ilmapiirissä. Pelaajien caddieina häärii usein perheenjäseniä ja lapsia.

Nykyään voitosta ei kuitenkaan ehkä kilpailla aivan tosissaan, sillä kisan yllä leijailee huono karma – par 3 -kilpailun voittaja ei koskaan ole voittanut Mastersia samana vuonna.

Vuosi sitten kisan voittanut Ted Potter Jr. karsiutui Masterista kahden kierroksen jälkeen ja saman kohtalon koki Louis Oosthuizen vuonna 2010.

Eniten voittoja kisassa on British Openin vuosina 2007 ja 2008 voittaneella Padraig Harringtonilla. Mastersissa Harrington on yltänyt top 10:n neljästi. Paras sijoitus on viides. Par 3 -kisan irlantilainen on voittanut vuosina 2003, 2004 ja 2012.

Vaikka Ryan Moore oli päivän voittaja, sai eniten huomiota ryhmä: Arnold Palmer – Jack Nicklaus – Gary Player, kolmikko, jolla on vyöllään yhteensä 13 Masters-voittoa.

Yleisö seurasi legendojen suorituksia tarkasti. Kisassa Player pärjäsi parhaiten ja pelasi tuloksen par (27). Nicklaus ja Palmer eivät saaneet tulosta.

Päivitetty kello 10.13: Padraig Harringtonin sijoitukset Mastersissa. Hän ei ole voittanut Mastersia, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.

Sami Sarpakunnas

—————————————————————————————————————————-
Ilmoitus

Masters yksinoikeudella Ruudussa. Tilaa tästä!

—————————————————————————————————————————-


Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)