26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Ruuttilalla hauskaa Hillsidessa

Kaisa Ruuttila kuului jo vuonna 2000 tyttöjen maajoukkueeseen, joka saavutti EM-kisoissa pronssia. Ura kruunautuu sunnuntaina HLR Academy Openissa.

Uransa viimeistä arvokilpailua pelaava Kaisa Ruuttila jatkoi lauantaina mainioita otteitaan Letas Access Tourin kisassa Hillsidessa. Bogeja korttiin tuli ulomenossa kaksi, päivän ainoa birdie kirjattiin viimeisellä. Yhteistulos +1 antaa viimeiselle päivälle hienot lähtökohdat.

Vain Ruotsin Emma Westin (-6 , 24 reikää) on kaukana Ruuttilan edellä.

”Pelasin varsin hyvin. Kulmarauta eli putteri ei ollut yhteistyöhaluinen. Olisi pitänyt saada lähestymisiä parempiin paikkoihin. Hyvä tulos perustuu pitkälti myös siihen, että kentällä oli sikahauskaa. Menestyspaineita ei ollut omassa päässä, eikä niitä tullut muiltakaan”, Ruuttila ynnäili.

Talvella esikoistyttärensä synnyttänyt Ruuttila ei ole juurikaan harjoitellut, kierroksia on takana kauden mittaan noin 20. Erikoisplussana Ruuttilan esityksessä on se, että bogeja on kahteen kierrokseen kertynyt vain kolme.

”Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta kyllä tämä oletettavasti on urani viimeinen kisa tällä tasolla”, 30 vuotias tamperelainen vakuutti.

Suomalaisista palkintopallille voivat vielä hyvin yltää myös Krista Bakker(+2) sekä Anna Backman (+4).

Bakker aloitti ja lopetti bogeylla, mutta teki kierroksen aikana kolme brdietä. Peli oli varsin hyvällä mallilla.

Hän olisi saanut viimehetken paikan Skotlannissa käytävään LET:n kisaan, mutta valitsi Vihdin. Kierroksen jälkeen Bakker haki tuntumaa uuteen putteriinsa, jonka lapa on aiempaa kevyempi.

”Painavalla lavalla pituuskontrollin saavuttaminen pitkissä puteissa osoittautui varsin vaikeaksi, ” isä ja valmentaja Kari Bakker perusteli mailanvaihtoa. Caddienä toimi pikkusisko Katri Bakker, joka lähtee syyskuun puolivälissä pelaamaan Evian Championshipin yhteydessä käytävää 14-vuotiaiden yhteiskisaa.

Kotimaisten pelaajien panosta voidaan pitää kahden päivän perusteella odotettua vaisumpana. LET:n pelaajista Ursula Wikström on liian kaukana yltääkseen voittotaistoon, Elina Nummenpää on lähellä karsiutumista.

”Kenttä on oikein hyvässä kunnossa, etenkin viheriöiden osalta. Märkä se on , mutta silti hyvin pelattavissa”, Pettteri Nykky caddienaan kiertänyt Ursula Wikström luonnehti.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje