Challenge Tour - Kilpagolf

Ruuska nappasi Dormy Openissa uransa kovimman sijoituksen Challenge Tourilla

Lauri Ruuska ylsi Challenge Tourilla ensimmäisen kerran top-kolmoseen. Kuva: Getty Images

Kaksi sunnuntain isoa reikätulosta koituivat Lauri Ruuskalle kalliiksi.

Lauri Ruuska (-13) pelasi Tukholmassa Österåker Golfklubbin kentällä käydyssä Dormy Openissa toisen peräkkäisen 71 lyönnin kierroksen. Se pudotti Challenge Tourin kilpailua torstaista lähtien johtaneen Ruuskan lopputuloksissa jaetulle kolmannelle sijalle.

Lyönnin johtoasemasta sunnuntaihin lähtenyt Ruuska koki ison takaiskun tehtyään kolmannella reiällä tripabogin. Hän korjasi tilanteen nopeasti tehtailemalla viiden reiän aikana kolme birdieä, joiden jälkeen seurasi uutta harmia ysillä lipsahtaneen tuplabogin muodossa.

Sommitelma muistutti jossain määrin lauantain tapahtumia, jolloin Ruuska teki viiden bogin välissä pään pinnalla pitäneen eaglen. Myös loppukiri oli edellispäivän kaltainen ja kolme viimeistä birdieä tulivat täsmälleen samoilla rei’illä kuin kolmannella kierroksella.

”Oli hienoa päästä pelaamaan kärkiryhmässä muutama päivä. Valitettavasti tuo kentän etuysi ei vain itsellä sujunut tarpeeksi hyvin, että olisi voinut vielä voittaa. Neljä vesipalloa tänään, mutta muuten oli kyllä taas hyvää peliä”, 15 000 euroa palkintorahaa kuitannut Ruuska sanoi.

Ruuska hävisi voiton vieneelle sunnuntain pelikaverilleen Emilio Cuartero Blancolle (-15) kahdella lyönnillä. Hyvin kirinyt Sveitsin Jeremy Freiburghaus (-14) nousi kakkoseksi lyönnin päähän espanjalaisesta.

Kokonaisuutena kuitenkin tosi hyvä viikko, ja mitä juuri nyt tarvitsin.

Vaikka Ruuskalle oli viikonvaihteessa enemmänkin tarjolla, voi hän olla tyytyväinen panokseensa Tukholmassa. Kolmas sija on Ruuskan paras saavutus Challenge Tourilla, jonka pistetilastossa hän nousee 87:nneksi.

”Kokonaisuutena kuitenkin tosi hyvä viikko, ja mitä juuri nyt tarvitsin. Olen koko ajan tiennyt hyvän pelin olevan tulossa, joten kiva että tällä viikolla sain onnistumisen. Kauden tavoitteet tästä eteenpäin on löytää vielä se lisävaihde voittaa kilpailu ja sitä kautta vielä mahdollistaa nousu suoraan DP World Tourille”, hän kertoi.

Ruuskalla on ollut usein vaikeuksia pelata ehjää neljän kierroksen kokonaisuutta. Peli ei ollut nytkään viikonloppuna kahden ensimmäisen päivän veroista, mutta tuloksellisesti silti varsin kohtalaista. Kuitenkin etusyillä tulleet tripla- ja tuplabogey olivat voittotaistelun kannalta kestämättömiä. Erityisen hankalaksi Ruuskalle osoittautui Österåkerin kentän yhdeksäs reikä, jonka hän pelasi kisassa yhteensä kuusi yli parin.

”Kentän yhdeksäs reikä oli kyllä tämän viikon peikko. Siinä väylässä kaikki oli jotenkin haastavaa. Vesi vasemmalla, out oikealla ja bunkkereita siellä sun täällä, ja neljä palloa sillä väylällä tuli uitettua.”

Hän on joka tapauksessa ottanut jälleen yhden askeleen urallaan saatuaan top 3 -sijoitusten tilin auki haastajakiertueella. Tämäkin viikko oli Ruuskalle edellisviikon DP World Tour -kilpailun tapaan hyvin opettavainen, ja on isosti hyödyksi seuraavissa voittokahinoissa. Hattua Ruuskalle on nostettava myös siitä, että hän syttyi jatkokierroksilla kahden hankalan etuysin jälkeen kunnon taisteluun.

Muut jatkokierroksille yltäneet suomalaiset olivat sunnuntaina mainiolla pelituulella lyöden pöytään kisan parastaan. Tulos 67 nosti Oliver Lindellin (-7) sijalle 27 ja lyönnin verran kierrokseensa enemmän käyttänyt Roope Kakko (-5) kiipesi 34:nneksi. Lindellin tavoin viisi alle -tuloksen pelannut Alex Hietala (-3) nousi hänkin mukavasti 23 pykälää sijalle 41.

Dormy Openin voitto oli Emilio Cuartero Blancolle toinen Challenge Tourilla. Ensimmäinen tuli lähes kolme vuotta sitten Irlannissa. Race to Mallorca -listan kärjessä jatkaa Saksan Freddy Schott. Lindell on parhaana suomalaisena sijalla 64.

Lue seuraavaksi: Mutka takaa-ajoon − Pulkkanen harmitteli Prahan DPWT-kisan välttämätöntä päätöstä