Ruuska ja Voss Erkko Trophyn voittoon - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ruuska ja Voss Erkko Trophyn voittoon

Erkko Trophyn kiertopalkinnot viettävät seuraavan vuoden Savossa.

Lauri Ruuska ja Marika Voss korjasivat lauantai-iltapäivänä nimiinsä Suomen avoimen amatöörimestaruuden. Ruuska (-7) vei voiton mahdollisimman niukalla marginaalilla, sillä toiseksi sijoittunut Itävallan Lukas Lipold hävisi siilinjärveläiselle yhdellä lyönnillä. Ruuskan ja Lipoldin ero ennen finaalikierrosta oli yksi lyönti. Molemmat pelasivat lauantaina tuloksen 70.

”Tämä oli uran isoin voitto ja todella merkittävä minulle”, Ruuska sanoi tyytyväisenä kierroksen jälkeen. ”Kausi on ollut hieman nihkeä ja monta kertaa olen lähtenyt kisoista pettyneenä pois. Täällä halusin näyttää että osaan pelata hyvin.”

Ruuskalla on edessä armeijan viimeiset leirit ennen syyskuun Euroopan Tourin karsintoja. 21-vuotias Ruuska siirtyy ammattilaiseksi mikäli paikka pääkiertueelle tai Challenge Tourille aukeaa. Muussa tapauksessa hän pohtii pelaako ensi kesänä alempia ammattilaiskiertueita amatöörinä vai ammattilaisena.

Belgian Samuel Echikson ja Islannin Gisli Sveinbergsson jakoivat kolmatta sijaa tuloksellaan kolme alle. Muista suomalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat lisäksi Miki Kuronen ja Erik Myllymäki (T6) sekä Keijo Jaakola ja Roope Kangas (T8).

Echikson ja Jaakola jakoivat päätöspäivän parasta kierrostulosta, 68 lyöntiä.

Naisten kisassa parhaan vastuksen Marika Vossille (+9) tarjosivat Ellinoora Moisio ja Oona Vartiainen. Eroa jäi Vossin hyväksi kaksi lyöntiä.

”Tämä oli tosi tärkeä voitto. Erkko on kotimaan amatöörikisoista merkittävin, ja oli hienoa voittaa se ennen ammattilaiseksi siirtymistä”, 25-vuotias Voss sanoi. ”Hyvä ystäväni Annika Nykänen oli caddiena, ja golfammattilaisena hän oli tärkeä tuki ja turva tänään. Oli todella hieno fiilis pelata, kun katsomassakin oli paljon ystäviä.”

”Tämä voitto tuo paljon itseluottamusta ja näytin taas että osaan voittaa. Uskon että nyt on oikea aika siirtyä ammattilaiseksi. Loppukaudesta pelaan vielä muutaman amatöörikisan ennen loppuvuoden Ladies European Tourin karsintoja.”

Kisan kenties suurin voittajasuosikki Matilda Castrén jätettiin neljänneksi. Castrén teki kahdella viimeisellä reiällä bogin ja tuplan. Nämä par-tulokseen pelatessaan, hän olisi päätynyt Vossin kanssa tasatulokseen…

Joka vuosi Helsingin Talissa pelattava Finnish Amateur Championship eli Erkko Trophy on SM-kisojen ohella Suomen arvostetuin amatöörikilpailu. Sillä on ollut kautta aikain suuri painoarvo valittaessa pelaajia kansainvälisiin edustustehtäviin. Ruuskan ja Vossin kannalta on valitettavaa, että Erkko Trophy ei tällä kertaa vaikuttanut jo aiemmin tehtyihin MM-valintoihin. Tarinagolfin kaksikko ei kuulu myöhemmin syksyllä Japaniin lähteviin Suomen joukkueisiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)